ORMO_PL Opublikowano 4 Maja 2012 Opublikowano 4 Maja 2012 Witam. Ponieważ parę tygodni temu zakupiłem piękną B5, która była niestety dość chałupniczo rzeźbiona przez poprzedniego właściciela mam kilka pytań. Po prostu nie mam pewności, jaki to zderzak, wrzucam zdjęcie: http://imageshack.us/photo/my-images/809/dsc5186.jpg/ 1. Czy zderzak jest przed, czy po liftingu? 2. Chciałbym uruchomić spryskiwacze, prawdopodobnie nie ma nawet pompki, nie wspominając o instalacji. Gdzie powinna się znajdować? Jest wspólny zbiorniczek dla szyby i reflektorów? 3. Lewy reflektor jest w tragicznym stanie. Może tego nie widać, ale szybka jest porysowana, wręcz zmatowiała. Czy można wymienić tylko szybkę? Nie mówcie, że reszta zderzaka się nadaje do lakierowania, bo to widać na pierwszy rzut oka...
Michał Opublikowano 4 Maja 2012 Opublikowano 4 Maja 2012 1. Czy zderzak jest przed, czy po liftingu? Przedlift 2. Chciałbym uruchomić spryskiwacze, prawdopodobnie nie ma nawet pompki, nie wspominając o instalacji. Gdzie powinna się znajdować? Jest wspólny zbiorniczek dla szyby i reflektorów? Spryski w zderzaku, wężyki w belce zderzaka, pompka w zbiorniczku (zbiornik jest jeden, pompki dwie) 3. Lewy reflektor jest w tragicznym stanie. Może tego nie widać, ale szybka jest porysowana, wręcz zmatowiała. Czy można wymienić tylko szybkę? Jeśli chcesz cokolwiek wymieniać, to wymień lampę. Chociaż na początek proponowałbym ją przeorać papierami na mokro i później wypolerować - powinno dać radę to wyciągnąć, na YT jest pełno filmów jak to zrobić
ORMO_PL Opublikowano 4 Maja 2012 Autor Opublikowano 4 Maja 2012 Spryski wysuwają się pod ciśnieniem, czy trzeba ciągnąć jeszcze jakąś wiązkę? Wiercić otwór w zbiorniczku, czy tam jest tylko zaślepka? No i kwestia z halogenami - cóż począć? Pozdrawiam, i proszę o odpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi