Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak wymienić pompę sprzegla?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak w temacie; jak najszybciej wymienic pompke sprzegla?

Wiem jak sie dobrac do samej pompki od wewnatrz.

Natomiast przewody z plynem to od spodu, czy od gory przy silniku?

No i jak pozniej odpowietrzyc pompke? Zaczac od tylnich hamulcow, czy gdzies indziej jest odpowietrznik do pompki?

Opublikowano

U mnie pompka jest przykręcona na 2 śruby 10 chyba (1,8T q) odkręcasz je i masz pąpkę w rękach, która trzyma sie na przewodzie hydraulicznym miekkim. Zapewne odkręca sie z pompki ten przewód . Wkręcasz nowy i montujesz w odwrotne kolejności.

Z boku jest odpowietrznik taki jak w hamulcach, pompujesz pedałem i odpowietrzasz.

Jak zrobisz podmiankę szybko to nie zapowietrzysz hamulców. A jak zapowietrzysz to wystaczy odkręcić odpowietrznik od zacisku najdalszy od pompy abs i poczekać płyn sam będzie leciał.

---------- Post dopisany at 15:29 ---------- Poprzedni post napisany at 15:29 ----------

U mnie pompka jest przykręcona na 2 śruby 10 chyba (1,8T q) odkręcasz je i masz pąpkę w rękach, która trzyma sie na przewodzie hydraulicznym miekkim. Zapewne odkręca sie z pompki ten przewód . Wkręcasz nowy i montujesz w odwrotne kolejności.

Z boku jest odpowietrznik taki jak w hamulcach, pompujesz pedałem i odpowietrzasz.

Jak zrobisz podmiankę szybko to nie zapowietrzysz hamulców. A jak zapowietrzysz to wystaczy odkręcić odpowietrznik od zacisku najdalszy od pompy abs i poczekać płyn sam będzie leciał.

Opublikowano
  • Autor
...

Z boku czego?

Na samej pompce jest odpowietrznik?

I rozumiem, ze wszystko wymieniam wewnatrz pod kierownica.

Opublikowano

Wszystko wymieniasz w kanale. Wysprzęglik wkręcony jest w dzwon skrzyni.

Na wysprzęgliku masz odpowietrznik z identycznym kapselkiem jak w zacisku hamulcowym.

---------- Post dopisany at 15:53 ---------- Poprzedni post napisany at 15:53 ----------

Wszystko wymieniasz w kanale. Wysprzęglik wkręcony jest w dzwon skrzyni.

Na wysprzęgliku masz odpowietrznik z identycznym kapselkiem jak w zacisku hamulcowym.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

tak jak hamulce pompujesz pedałem trzymasz ktoś odkręca odpowietrznik zakręca jak poleci powietrze i do czasu aż poleci sam płyn