Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pukanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak jadę powoli jest ok a jak jadę szybciej z prawej opony jest głośny dźwięk natomiast jak skręcę delikatnie z prawo to nie ma;/ na początku myślałem że to wina opony to wymieniłem i nadal to samo jest ;/ pomóżcie drodzy forumowicze(chodzi o audi b5 1997)

Opublikowano

Pukanie powiadasz. To pasuje przeglądnąć zawias z przodu. Powoli i po kolei wszystkie wahacze. To tak na początek.

Opublikowano
  • Autor

ale to tylko w prawej przedniej oponie wiec nie wiem co to może być ;/

Opublikowano

Cześć,pozwolę sobie podpiąć pod temat,u mnie jest tak że jak jadę jakieś od 0 do 70 km/h to słychać pukanie a powyżej 120 km/h już nie.Wszystkie luźne wachacze czy to drążki wymienione,kompletnie nie wiem co to może być,dzieje mi się tak od czasu kiedy miałem małe spotkanie z sarną która uderzyła wlaśnie w tam ten bok,jeszcze dodam że to tylko z prawej strony,mówię tu o przodzie,koła sprawdzone,prościutkie.

Opublikowano

Pukanie czy szum? Może łożysko?

U mnie uszkodzone łożysko brzmiało jak wyząbkowana opona a auto po kilkunastu kilometrach zaczynało się dziwnie prowadzić (podejrzewam, że po rozgrzaniu).

Najlepsze było to, że szarpiąc koło nie było luzu.

Opublikowano

Tutaj jest to trochę jak wróżenie z kart,może wahacz,łożysko lub jeszcze coś innego. Nie wiem czy jest to charakterystyczny dźwięk pukania czy szum. Podjedź na diagnostykę i niech Ci dokładnie sprawdzą.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

jednak to było łożysko :P jak pokazał mi mechanik to jak grzechotka a teraz wsio działa i można śmigać 220 km/h na autostradzie :D

Opublikowano

Bingo! :decayed::wink:

Opublikowano
  • Autor

ale od razu lepiej się jeździ samochodem bez żadnego pukania buczenia itp :P mimo że z takim łożyskiem jeździłem od października :D