slawek 78 Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 Witam wszystkich. w 2011 wiosna wymienilem wszystkie wachacze na nowe firmy febi .Przez rok jezdzenia zrobilem nie wiecej niz 1500 km.Pare dni temu podnioslem auto lewarkiem i zobaczylem ze na dolnych wachaczach tych dwoch wiekszych przerwaly sie gumy w miejscu gdzie sciska je zacisk .Czy ktos mial juz taki przypadek ? jaka jest tego przyczyna ? firma febi nie jest przeciez taka zla .
tomaszstn Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 A było poskręcane w pozycji roboczej czy na podniesionym aucie?
slawek 78 Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Opublikowano 6 Maja 2012 mechanik podnosil samochod duzym podnosnikiem
Sakul Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 Jak skręcasz zawieche to na luźno najpierw na podniesionej furze, potem opuszczasz pobujać trochę budą, i skręcać na sztywno.
tomaszstn Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 mechanik podnosil samochod duzym podnosnikiem Jak podokręcał na podnośniku to nie dziw się że Ci już pozrywało gumy
slawek 78 Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Opublikowano 6 Maja 2012 nie pamietam czy tak robil mam teraz nauczke ze by nie jezdzic do pierwszego lepszego mechaniora pozostaje mi tylko czekac az zaczna stukac. dzieki.
Krzysztof29it Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 Mam u siebie górne wahacze Febi - trochę ponad rok jazdy , 40 tkm , i dalej wszystko sztywne jak nowe.
Rekomendowane odpowiedzi