Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Odpryski lakiery / kamienie, piasek itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Macie jakis sprawdzony sposób na odpryski lakieru (kamienie, piasek itp.). Chciałbym zregenerowac trochę maskę, zauważyłem też przy nadkolach, kilka na drzwiach itp. :/ Nie są one widoczne na pierwszy rzut oka, ale jednak są. Zrobiło się ciepło i mam zamiar konkretnie wziąć się za bryczkę :th:

Możecie polecić jakiś skuteczny specyfik, sposób żeby wszystko odżyło na nowo :) czy pozostaje mi gnać do lakiernika ?

Pozdrawiam

Nosfer

Opublikowano

juz odpowiedziales sobie na to pytanie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

No trudno :disgust: Ale i tak musze jechać wiec zrobi się przy okazji...

Dzieki i tak :th:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na to nie ma lekarstwa.

Tylko lakiernik.

Opublikowano

No Ja własnie ostatnio malowałem maske przednia bo była od kamieni w dramatycznym stanie :gwizdanie:

Opublikowano

No Ja własnie ostatnio malowałem maske przednia bo była od kamieni w dramatycznym stanie :gwizdanie:

Od kamieni powiadasz :gwizdanie:

Środki jakieś są co pomogą, ale tylko na chwilę... Jak ma być dobrze to tylko lakiernik :th:

Opublikowano

Jarko a od czego ? :mysli:

Opublikowano

Cuber!

To gdzie Ty jeździsz, że miałeś maskę w takim stanie :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Cuber malowałeś całą maskę, czy w jakiś sposób czarował Ci punktowo ?

No i ile Cię to kosztowało - W ostatni weekend polerowałem niunię i się załamałem :zemdlal:

Biały podkład na granatowym lakierze, po prostu malina ! ;( Sito...

Opublikowano

Ja w ASo kupiłem taki zestawik: dwa lakiery, jeden bezbrwny, drugi o kolorze mojego auta. W buteleczkach podobnych do tych od lakierów do paznokci - też mają t pędzelki w nakrętkach.

Odpryski od kamieni na masce i błotnikach, ryski na drzwiach ;(

Opublikowano

Cuber malowałeś całą maskę, czy w jakiś sposób czarował Ci punktowo ?

No i ile Cię to kosztowało - W ostatni weekend polerowałem niunię i się załamałem :zemdlal:

Biały podkład na granatowym lakierze, po prostu malina ! ;( Sito...

Tak , malowałem całą maskę w ASO wyglada jak funkiel nufka nie smigana :naughty:

Ja w ASo kupiłem taki zestawik: dwa lakiery, jeden bezbrwny, drugi o kolorze mojego auta. W buteleczkach podobnych do tych od lakierów do paznokci - też mają t pędzelki w nakrętkach.

Odpryski od kamieni na masce i błotnikach, ryski na drzwiach ;(

też mam taki zestawik ale do maski sie nie nadaje zostają kropki i wygląda okrutnie, sam coś takiego zrobiłem i co ....i pomalowałem cała maskę :polew:

Opublikowano

też mam taki zestawik ale do maski sie nie nadaje zostają kropki i wygląda okrutnie, sam coś takiego zrobiłem i co ....i pomalowałem cała maskę :polew:

Tego się obawiałem :confused4: Sprawdzę na błotniku w dolnych jego partiach jak to wygląda ...

Opublikowano

AndyN a ile dałeś za ten zestawik?

Opublikowano
  • Autor

Cuber ile za maskę ? 500zł ? w górę ?

Zaopatrzę się też w taki zestaw.. oblecę go do okoła z przytarć, na Regulskiej (w lewo z Jerozolimsich w stonę pruszkowa) jest firma zajmuje się doborem lakieru, ładują też lakier samochodowy dobrany pod kolor do puszek - spray.. Ale chyba lepiej pędzelkiem.

Opublikowano

AndyN a ile dałeś za ten zestawik?

Jakieś 30 zł. To jest malutkie, te buteleczki nie są wiele większe od buteleczek lakierów do paznokci.

===========

A ASO jest też druga opcja. Lakier w sprayu. Większa pojemność, koszt jakieś 60 zł - ale akurat nie mieli na stanie.

W obu przypadkach kolor ustalają po podaniu VINu -> ale i tak warto przypilnować bo za pierwszym razu wybrali mi błękitny metalik :evil::shocked:

Opublikowano

Koszt malowania w ASO to 500 zł :naughty: ale jest profesionalnie wykonana usługa i polecam goraco :th: przynajmniej w Kraku maja dobrych lakierników w ASO nie wiem jak w innych serwisach.