Artureczec Opublikowano 10 Maja 2012 Opublikowano 10 Maja 2012 Witam odwiedzających temat. Nie bardzo mogę znaleźć podobny problem więc zakładam nowy wątek. Mianowicie byłem parę dni temu napełnić klimę ( klimatronic ) i wszystko jest OK poza tym że sprężarka się włącza i za chwilę wyłącza i to słychać po samym przekaźniku , który jest pod zegarami i po samym sprzęgle kompresora i przez to klima nie jest efektywna bo załączy się na chwilę kompresor i po sekundzie do paru się wyłącza i przez to klima chłodzi ale nie tak jak powinna bo przez większość czasu sprzęgło kompresora załącza go na chwilę. Czasami przekażnik włączy sprzęgło dosłownie na milisekundy. Pytanie moje czy może ktoś miał podobny problem , czy jest to wina sprzęgła kompresora czy też mogą odpowiadać za to jakieś czujniki ????
przemciotorun Opublikowano 10 Maja 2012 Opublikowano 10 Maja 2012 a czy na postoju tez sie wylancz/wlancza? doladowali Ci dobra ilosc czynnika? drugi wentylator tez sie zalancza? cisnieniowka od niskiego nie przeskakuje (to jest ten czujnik na podszybiu na jednej z rurek) jak masz przedlifta to widac ja.... sprawdz to najpierw.... tyle moge podpowiedziec...
Artureczec Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Opublikowano 10 Maja 2012 a czy na postoju tez sie wylancz/wlancza? doladowali Ci dobra ilosc czynnika? drugi wentylator tez sie zalancza? cisnieniowka od niskiego nie przeskakuje (to jest ten czujnik na podszybiu na jednej z rurek) jak masz przedlifta to widac ja.... sprawdz to najpierw.... tyle moge podpowiedziec... Tak na postoju też tak się dzieje , nie ma znaczenia czy jadę czy stoję, drugi wentylator pracuje, doładowali na najnowszym boschu , który praktycznie wszystko za nich zrobił. Ciśnieniówka ??? nie bardzo wiem jak to wygląda i aż wstyd nie wiem gdzie tego szukać ? ---------- Post dopisany at 20:18 ---------- Poprzedni post napisany at 20:18 ---------- a czy na postoju tez sie wylancz/wlancza? doladowali Ci dobra ilosc czynnika? drugi wentylator tez sie zalancza? cisnieniowka od niskiego nie przeskakuje (to jest ten czujnik na podszybiu na jednej z rurek) jak masz przedlifta to widac ja.... sprawdz to najpierw.... tyle moge podpowiedziec... Tak na postoju też tak się dzieje , nie ma znaczenia czy jadę czy stoję, drugi wentylator pracuje, doładowali na najnowszym boschu , który praktycznie wszystko za nich zrobił. Ciśnieniówka ??? nie bardzo wiem jak to wygląda i aż wstyd nie wiem gdzie tego szukać ?
przemciotorun Opublikowano 10 Maja 2012 Opublikowano 10 Maja 2012 oki jak stoisz przed autem z lewej strony na skraplaczu (chlodnicy) jest taki dosc duzy czujnik jak dasz rade zlap go reka to jest cisnieniowka od wysokiego, uwazaj moze byc goracy.... jezeli nie wyczujesz przelanczania w nim a kompresor sie wylaczy, wysokie cisnienie jest oki, na podszybiu tam gdzie filtr kabinowy sa dwie rurki na jednej jest czujnik i wtyczka z dwoma kabelkami sprawdz ja w taki sam sposob.... wykluczysz problem z cisnieniem w ukladzie (za malo za duzo czynnika) wiem wiem byles w serwisie i w zasadzie nie powinnes tego sprawdzac tylko zalozyc ze jest oki, ale ja sie na tym przejechalem kiedys.... bo wklepali na wadze zla ilosc czynnika....
Artureczec Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Opublikowano 10 Maja 2012 oki tak zrobię. a tak w ogóle to wyciągli 2g czynnika a wpuścili 715g
przemciotorun Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 a nie powinno być 650-700g w całym układzie.. czyli raczej oki o ile uklad byl prawie za pusty...
Artureczec Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Opublikowano 11 Maja 2012 Taki mam wydruk z tego Boscha. Napewno by nie nabił bo najpierw machina wykonała test szczelnośći. Była pusta totalnie. Nie wiem ile czasu była pusta bo ja to auto kupiłem na jesień więc nie używałem klimy ale chyba długo nie było nic robione przy klimie bo jak wyciągłem filtr kabinowy to był czarniejszy niż asfalt
Rekomendowane odpowiedzi