kannu Opublikowano 9 Listopada 2006 Opublikowano 9 Listopada 2006 serwus Pewnie pytanie wyda sie komuś smieszne i banalne - ale ja naprawde nie wiem . Mam a4, b5, automat. Jak zmieniać biegi ? - np, z P na D ( po drodze mam R i N). Czy D moge wrzucić szybkim i zdecydowanym ruchem , czy musze powoli przesuwać dzwignię? Proszę o odpowiedz, pozdrawiam i życze powodzenia
Gość rob Opublikowano 9 Listopada 2006 Opublikowano 9 Listopada 2006 jak masz nogę na hamulcu, zmieniasz na D, 2, 3 lub 4 i nie musisz sie spieszyć
Piotrek98igo Opublikowano 9 Listopada 2006 Opublikowano 9 Listopada 2006 dokladnie tez jezdzilem automatem : P hamulec do konca i wtedy zmieniasz biegi P- parking d-drive r-wsteczny n-luz zbytniej filozofi nie ma tylko uwazaj na lewa noge niech ona sobie caly czas odpoczywa
kannu Opublikowano 13 Listopada 2006 Autor Opublikowano 13 Listopada 2006 serwus dzieki za odpowiedzi, ale Panowie - mi nie o to chodzi. Chodzi mi o zmiane np. z P na D ( po drodze mam jeszcze bieg R i N). Czy na D mam pociagnąć jednym , zdecydowanym ruchem ? - takie : sruuu. szybkie ? pozdrawiam
Gość rob Opublikowano 13 Listopada 2006 Opublikowano 13 Listopada 2006 Czy na D mam pociagnąć jednym , zdecydowanym ruchem ? - takie : sruuu. szybkie ? możesz powoli, albo sruuu, nie ma różnicy :mrgreen:
hhacek Opublikowano 13 Listopada 2006 Opublikowano 13 Listopada 2006 moge wrzucić szybkim i zdecydowanym ruchem , czy musze powoli przesuwać dzwignię ja jezdze automatami od 10 lat ale nigdy sie nad tym nie zastanawialem, wrzucam D i ogień!!!!!!!!! :)
mrog Opublikowano 13 Listopada 2006 Opublikowano 13 Listopada 2006 Przed audi jeżdziłem automatem Volvo 2.0T (miał niezłego kopa). Tak jak koledzy piszą powyżej nie zastanawiaj się za dużo szybko czy wolno przełanczac biegi - jak masz dużo czasu to wolno a jak nie to szybko. W czasie przełanczania noga na hamulcu. Miłej jazdy!
kannu Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Opublikowano 14 Listopada 2006 serwus no i o to mi chodziło Panowie. Właśnei chodziło o to : "sruu". Dziekuje bardzo . Mam jeszcze jedno pytanie - a juz sam nie wiem czy mi sie nie wydawało. . Czy to jest mozliwe, że mając autko na D, przełaczyłem na R bez wciskania hamulca ??? Bo tak mi sie wydawało ( to było pod domem podczas startowania). pozdrawiam i zycze powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi