Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

JBL Infinity czy ktoś miał z tym do czynienia ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zastanawiam sie nad kupnem takich głosniczkow, zalezy mi na dosc głośnym brzmieniu i przede wszystkim jakosci a słyszalem ze jakosc jest niezła przy nich, prosze o rady

Opublikowano

a chodzi ci o jakis konkretny model? czy może tak ogólnie?

Opublikowano
  • Autor

widzialem 16cm owalne w media cos po 350 zl i nie wiem czy to jest warte tych pieniedzy ( 100W RMS, 300 W Max)[br]Dopisany: 08 Maj 2008, 18:38 _________________________________________________nie pamietam dokładnej nazwy modelu ale koles w media markcie strasznie je zachwalał, mowil ze brac tylko te[br]Dopisany: 08 Maj 2008, 18:40 _________________________________________________Chodzi mi ogólnie o tą marke czy jest godna uwagi i o te serie Infinity?

Opublikowano

Jak sam sie juz przekonales w MM jest jak najbardziej godna polecenia :wink4: ale ciezko jest znalezc MM gdzie JBL nie jest polecany. Skoro ktos poleca tylko jedna marke i jeden produkt to ma niewielkie doswiadczenie w branzy car audio. Wydaje mi sie ze masz do wyboru : albo jakosc dzwieku albo JBL o ktorych wspominasz.

Opublikowano

Ja mam glosniki JBL'a 6x9 i wzmacniacz i subwoofer tez JBL... to jest tak ze na JBL'a trzeba troche wydac ale sie oplaca. Te JBL z nizszej półki sa srednie. Jezeli chodzi Ci o jakosc dzwieku to warto. Na eBay mozesz kupic je o wiele taniej. JBL Decade 6x9 graja poprostu cudnie i jak dla mnie Hertz albo Helix sie nie umywaja bo porownywalem je wiele razy. Hertz vs Helix vs JBL vs Infinity vs Magnat =

1. JBL

2. Infinity

3. Magnat

4. Helix

5. Hertz

Hertz przewyzszal jedynie barwą i bardzo glebokimi srednimi tonami jednak JBL i Infinity maja tak piękną góre i dół ze rekompensują nimi te srednie tony. Jezeli chodzi o zestawy odseparowane to zdecydowanie inaczej to sie plasuje:

1. Infinity

2. Helix

3. JBL i Hertz

5. Magnat

te JBLe ktore testowalem odbiegaly jednak od reszty ale infinty pokazaly klase no minimalnie gorzej Helix, ale Hertz i JBL byly zdecydowanie gorsze, Hertzom brakuje góry, nawet Magnaty mialy lepszą natomiast JBLom brakowalo barwy, ale slyszalem zestaw odseparowany JBLa ktory byl w prawdze drozszy o jakies 300zl i bylo poprostu rewelacyjnie. Jezeli chcesz kupic odseparowany zestaw to bierz infinity (na allegro gosciu o nicku "cyta" ma bardzo tanio sprzet JBLa i Infinity) mozna zaoszczedzic nawet do 1000zl. Napewno wiele osob nie bedzie sie zgadzalo z tym co napisalem bo ja tez zawsze twierdzilem ze JBL i Magnat to firmy dla drechow ale sie niezle przejechalem :D pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzieki wielkie kolego sporo napisaleś i troche mi przybliżyłes mniej więcej o co chodzi bo w sprzęcie audio nie siedze za długo :tongue4:, chyba zdecyduje sie na Infinity jakies porządniejsze,ale ciekaw jestem tych JBL Decade o których pisałes :wink4:, strzałka i pozdrawiam

Opublikowano

Ja mam glosniki JBL'a 6x9 i wzmacniacz i subwoofer tez JBL... to jest tak ze na JBL'a trzeba troche wydac ale sie oplaca. Te JBL z nizszej półki sa srednie. Jezeli chodzi Ci o jakosc dzwieku to warto. Na eBay mozesz kupic je o wiele taniej. JBL Decade 6x9 graja poprostu cudnie i jak dla mnie Hertz albo Helix sie nie umywaja bo porownywalem je wiele razy. Hertz vs Helix vs JBL vs Infinity vs Magnat =

1. JBL

2. Infinity

3. Magnat

4. Helix

5. Hertz

Hertz przewyzszal jedynie barwą i bardzo glebokimi srednimi tonami jednak JBL i Infinity maja tak piękną góre i dół ze rekompensują nimi te srednie tony. Jezeli chodzi o zestawy odseparowane to zdecydowanie inaczej to sie plasuje:

1. Infinity

2. Helix

3. JBL i Hertz

5. Magnat

te JBLe ktore testowalem odbiegaly jednak od reszty ale infinty pokazaly klase no minimalnie gorzej Helix, ale Hertz i JBL byly zdecydowanie gorsze, Hertzom brakuje góry, nawet Magnaty mialy lepszą natomiast JBLom brakowalo barwy, ale slyszalem zestaw odseparowany JBLa ktory byl w prawdze drozszy o jakies 300zl i bylo poprostu rewelacyjnie. Jezeli chcesz kupic odseparowany zestaw to biesz infinity (na allegro gosciu o nicku "cyta" ma bardzo tanio sprzet JBLa i Infinity) mozna zaoszczedzic nawet do 1000zl. Napewno wiele osob nie bedzie sie zgadzalo z tym co napisalem bo ja tez zawsze twierdzilem ze JBL i Magnat to firmy dla drechow ale sie niezle przejechalem :D pozdrawiam

Z calym szacunkiem dla Twojej osoby musze niestety napisac ze wiekszego zbioru pomylek dawno nie czytalem. Jestes pewny ze wszystkie opisy dzwieku odnosily sie do wlasciwych firm i zestawow ? Jak mozna pisac ze JBL graja cudnie i pozostale firmy "nie umywaja sie" skoro wieeeelu ludzi ma zupelnie odmienne opinie ? Pozostalych omylek, ciekawostek, nowych teorii nawet nie bede prostowal bo jest tego poprostu zbyt wiele i nie mozna tego usprawiedliwic subiektywnym odczuciem.

Natomiast jestem zainteresowany kupnem sprzetu JBL i Infinity o ktorym mowa w postach ( czyli przedzial cenowy ok 350zl ) od osoby zajmujacej sie tym na all.... Dokladnie chodzi mi o podobny zestaw glosnikowy . W koncu nie zawsze trafia sie okazja zakupu glosnikow w granicach 350zl i zaoszczdzeniu przy tym nawet 1000 zl :wink4: .

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

To co napisalem to sa wlasnie moje osobiste odczucia. Wiem co ludzie pisza na forach i ze Hertz i Helix to ulubiency i dlatego postanowilem to sprawdzic. Nie zawsze parametry wypisywane przez producentow znajduja odzwierciedlenie w odsluchu danego typu muzyki. Ja slucham muzyki electronicznej i przy takiej wlasnie odsluchiwalem te glosniki. Jezeli jestes innego zdania to spoko ale nie pisz ze to sa pomylki. Pozdrawiam

P.S. a jezeli nie wierzysz ze mozna zaszczedzic nawet 1000 zl to spojrz na cene JBL W12 GTI na stronie producenta i na all... u tego wlasnie kolesia :D [br]Dopisany: 12 Czerwiec 2008, 18:33_________________________________________________Troche pozno na to ale "niestety" doszlo do pomylki. To co napisalem wczesniej to jest poprostu stek bzdur... az glupio sie przyznac ale odsluchiwalem jeszcze raz "świeżą" partie glośniczków i niewiem jak to mozliwe ale przy wczesniejszym odsluchu poprostu musialy glosniki jakos zle dzialac albo poprostu musialy byc juz tak dojechane. Tak wiec Helix i Hertz bije na glowe JBL i infinity :D tak wiec niewiem jak wy ale ja kupuje Helixy na przod i potrzebuje jakis dobry namiar na osoby niedaleko gdanska zajmujace sie tym bo ja niestety nie dysponuje nawet garazem na tyle duzym zeby moc montowac a chce zrobic to jak najbardziej profesjonalnie (maty bitumiczne, dystansy, wymiana kabli itd) tak wiec jezeli ktos posiada namiary to poprosze :)