Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Seryjne amortyzatory, a sportowe sprężyny ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ! :)

Zastanawiam się czy dałoby rade żeby założyć na seryjne amortyzatory jakieś sprężyny obniżające ? Coś takiego

http://allegro.pl/sprezyny-sportowe-audi-a4-b5-sedan-40-40mm-mts-i2316313183.html albo

http://allegro.pl/sprezyny-sportowe-audi-a4-b5-supersport-i2287887897.html

Jak myślicie mogłoby to jakoś dawać radę ? Nie chciałbym wydawać kupę kasy a jednak trochę bliżej ziemi samochód :)

Chyba, że macie jakąś inną propozycję ? Felgi na razie i tak będą 15 więc bez szału.

:hi:

Opublikowano

Masz 1BA czy 1BE? Jeśli 1BA to -40mm na tych amorkach nie bardzo :kwasny:, było to setki razy poruszane więc wystarczyło poczytać.

Opublikowano
  • Autor

1BA siedzi, a są może jakieś sprężyny -30 ? Bo jakoś na allegro nie znalazłem

a może taki gwint http://allegro.pl/zawieszenie-gwintowane-audi-a4-b5-i2275649879.html chociaż po cenie to śmierdzi chińszczyzną i to jak. Miał ktoś może z tym do czynienia ?

Opublikowano

Puma ma gwinty Supersporta tanio do ośki, zagaj do niego. TA ma problemy z tyłem z tego co czytałem ale to zależy jak trafisz. Przed zimą musisz dobrze zakonserwować i po zimie również bo nie jest w żaden sposób zabezpieczony. SS jest ocynkowany więc mniejszy problem z korozją. Ja mam Eibacha Pro Kit i on jest -30mm, jeździ się dobrze ale zmieniałem wraz z amorkami. Mam bilsteiny, cały komplet wyszedł mnie coś w okolicach 1400-1500zł ale wtedy nie było tak tanio gwinta SS bo pewnie bym kupił :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Ja wiem o tym SS u PUMY ale jednak 1350 nie znajdę raczej :/ a szkoda bo fajna promocja.. :/

Opublikowano

To jak chcesz to ja Ci zrobię promocję na swój zawias :naughty:, dołożę i kupię od pumy :wink:

Opublikowano
  • Autor

To pisz propozycje na PW :) Musze dobrze przekalkulować bo lampy, fotele kierownica to nie wiem jak się wyrobie z kaską :)

Opublikowano

Idzie PW :naughty:

Opublikowano

ja jezdze na -40 przy ba i wszystko jest:thumbup1:

Opublikowano

-30 HR na 1BA też jest spox

Opublikowano

Ja mam na przodzie -60 h&r a tył -40 i wsadzone gumy w springi bo przy pelnej butli gazu dtyl siedzi i to wszystko na seryjnych amorkach i juz 2 rok smigam...

Opublikowano

Ja też mam -40 na tyle i jest spoko,nie zauważyłem aby działo się coś niepokojącego. To też kwestia budżetu jaki posiadasz na zakup sprężyn lub amorków.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

miałem - 30mm i przednie seryjne amorki wylały się po 10 tys. km ,ale to było w audi a3