Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przekładka silnika 1.8, na 1.8t q

Przekładka silnika 2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Przekładka silnika

• Wymiana silnika
    • wymiana silnika
      0

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Wiem ze nie w temacie pisze , ale nie moge zalożyc nowego postu. Mam pytanie , czy mógłbym włożyć silnik np . 2.0 albo 2.5 w benzynie do audi a4 , jak teraz mam w nim silnik 1.6 benzyna ?

w dużym uproszczeniu i w skrócie-TAK

Opublikowano

A mógłbyś mi to troche rozjaśnić i jakos bardziej szczegółowo opisać ? Z góry będę wdzięczny ;)

Opublikowano

szczegółowo? nie da się przez internet-wyjmujesz stary silnik i wkładasz inny, wraz z wiązkami, ecu, rurkami skrzynią et cetera...

Opublikowano

Ale silnik będzie pasował do ramy itp ? Czy trzeba kombinować z jakimiś przeróbkami ? Jeśli chodzi o przełozenie tego na napęd to nic nie trzeba zmieniać ?

Opublikowano

no przecież w B5 były 2,4 widlaste-nie było 2,0 tylko, więc V-ka będzie pasować, ale na pewno nie p&p, napęd trzeba zmieniać, bo skrzynia jest inna w V-kach

Opublikowano

Wszystko będzie pasować pod warunkiem, że dawca będzie kompletny i będzie stał obok- wylatujesz z budy z silnikiem, skrzynia i całymi sankami i pasuje p&p:)

Opublikowano

Jedno mi nie gra w Waszej dyskusji, bo z tego co widzę to kolega ma 1,8FWD a chce zapodać sobie 1,8T ale AWD!

O ile mi wiadomo to w B5 nie da się dołożyć QUATTRO do FWD z uwagi bodajże na spawaną podporę wału (w B6 już chyba była podpora przykręcana do nadwozia a samo nadwozie z B6 FWD było dostosowane do montażu wału napędowego). Dołożenie więc napędów do B5 wiąże się z prawdopodobnie z przespawaniem podlogi. Biorąc pod uwagę koszty wykonania takiej hybrydy... chyba nie ma to sensu.

BTW Gdzieś w necie widzialem fotostory z przeszczepu podlogi z TT do A3, niesamowita ilość roboty....

Opublikowano
Jedno mi nie gra w Waszej dyskusji, bo z tego co widzę to kolega ma 1,8FWD a chce zapodać sobie 1,8T ale AWD!

chyba słabo widzisz kolego ... chłopak ma a4 b5 1.8 wolnossaka w quattro a chce zmienić motor na 1.8T :whistling: