Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Olej w gnieździe świecy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu, znalazlem w otworze na swiece olej, dotyczy to dwoch gniazd 1 i 2, w 3 i 4 sucho, silnik pracuje normalnie, calkiem niechcacy to odkryłem i nie bardzo wiem co jest tego powodem, dodam ze silnik jest zagazowany 1.8 ADR

Opublikowano

Ja osobiscie nie mialem takiego przypadku, ale wiem ze sa uszczelki na swiece na gniazdach pod pokrywa zaworów. Koszt w sumie nie wielki wiec moze warto od tego zaczac zanim bedzie robione cos wiecej..

Opublikowano
  • Autor

przegladajac ksiazke wlasnie sie natchnalem na jednym z rysunkow ze znajduje sie tam uszczelka, mam jeszcze pytanko czy mozna zastapic uszczelke silikonem?

Opublikowano

jak ja miałem tak u brata wymienniłem całą uszczelkę plus silikon w newralkicznych miejscach pod pokrywą i szusza:)

Opublikowano
  • Autor

jakies wskazowki co do tych newralgicznych miejsc? dzieki za pomoc kupuje uszczelke i biore sie za wymiane

Opublikowano

Rozne sa opinie, ja np. jak zmienialem uszczelke pod pokrywa to nie bralem zadnego silikonu. Najwazniejsze to oczyscic miejsce po starej uszczelce, pozniej odtluscic i rowno na krzyz przykrecac. Po 50 km, delikatnie dokrecalem pokrywe i smigam juz z tysiac km i susza.. :wink:

Opublikowano

Miałem ten sam problem - olej zalewał mi już wszystkie świece. Mechanik wymienił mi uszczelkę pod pokrywą na zawory, nie dawał żadnego silikonu - od 3000 km nic nie cieknie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ile za usczelke placiles?Bo mam to samo dzis zobaczylem .

Opublikowano

koszt uszczelki 60-80 zl w zaleznosci od producenta, tez mialem ten problem calkiem niedawno. Proponuje przy okazji jak zdejmiesz pokrywe sprawdzic czy nie masz luzu na łancuszku. Pozdrawiam...