Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błąd 716 siłownik do klapy recyrkulacji V113 - zablokowany lub brak napięcia w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam błąd w klimie 716 siłownik do klapy recyrkulacji V113 - zablokowany lub brak napięcia.

Przy włączeniu klimatyzacji nie załącza się nawet kompresor.

Klimatyzacja była nabijana, bo myślałem, że może była jakaś nieszczelność.

Pomoże ktoś?

Opublikowano

A skąd wiesz że nie działa kompresor? W B6 kompresor pracuje cały czas tylko ze zmienną sprawnością. Może sprzęgło zrywalne kompresora zerwane. Poczytaj na forum a apropo siłownika to on nie ma wpływu na działanie kompresora.

Opublikowano
  • Autor
A skąd wiesz że nie działa kompresor? W B6 kompresor pracuje cały czas tylko ze zmienną sprawnością. Może sprzęgło zrywalne kompresora zerwane. Poczytaj na forum a apropo siłownika to on nie ma wpływu na działanie kompresora.

Bo nie słychać tam żadnej chłodniczki jak włączam klimatyzację, a wcześniej przy włączeniu klimy załączała się chłodniczka.

Opublikowano

Jaka chłodniczka? Jedź do serwisu klimatyzacji i niech podłączą kombajn i powiedzą jakie ciśnienia są w układzie i wtedy będziesz wiedział czy kompresor działa.

Opublikowano
  • Autor

Okey.

A wracając do błędu który mi pokazało, co on może oznaczać ? Może to być powodem niedziałającej klimatyzacji ?

Opublikowano
Okey.

A wracając do błędu który mi pokazało, co on może oznaczać ? Może to być powodem niedziałającej klimatyzacji ?

Błąd nie ma wpływu na działanie klimy - to jest błąd silniczka sterującego kierunkiem nawiewu. Jak kompresor działa to ma chłodzić.

---------- Post dopisany at 07:24 ---------- Poprzedni post napisany at 07:24 ----------

Okey.

Błąd nie ma wpływu na działanie klimy - to jest błąd silniczka sterującego kierunkiem nawiewu. Jak kompresor działa to ma chłodzić.

Opublikowano

http://postimage.org/image/16fjyhc10/

2 - silnik nastawczy klapy dławienia powietrza - jasnoniebieski [V71] - F (M)

3 - silnik nastawczy możliwości zamkniętego obiegu powietrza - niebieski [V113] - D (L)

4 - silnik nastawczy klapy rozmrażania - zielony [V107] - B (J)

5 - silnik nastawczy klapy regulacji temperatury lewy - czerwony [V158] - G

6 - silnik nastawczy klapy w przestrzeni na nogi - biały [V70] - K

7 - silnik nastawczy klapy regulacji temperatury prawy - fioletowy [V159] - H

• 7 lat później...
Opublikowano

Podobno padają potencjometry w tych silniczkach, na allegro to koszt ok. 7 zł za szt.