Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z odpaleniem + zamykanie drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

szukał szukał i nie znalazł, a problem nierozwiązany.

Od wczoraj, nagle, po przekręceniu stacyjki wszystko [OK], ale jak chce odpalić to tak jakby sie przydusił, wszystko przygasa i nawet nie kręci. Druga próba troche lepiej (raz zakręci), po 3,4 razie odpali i chodzi normalnie, ale jak odpali to od razu zamykają się wszystkie drzwi centralnym..... :|

nie mam pojęcia co może być. Pod kompa nie podpinałem bo go nie mam, być może przyczyna jest banalnie prosta, proszę pomożta jak potrafita. Na wszystkich kluczykach z kompletu jest tak samo.

Nie jestem specjalnie biegły w tych sprawach wiec rady wydajace sie smieszne moga dla mnie byc rowniez pomocne.

Z góry dzięki!

MichuTDI

Opublikowano
Witam serdecznie,

Od wczoraj, nagle, po przekręceniu stacyjki wszystko [OK], ale jak chce odpalić to tak jakby sie przydusił, wszystko przygasa i nawet nie kręci. Druga próba troche lepiej (raz zakręci), po 3,4 razie odpali i chodzi normalnie, ale jak odpali to od razu zamykają się wszystkie drzwi centralnym..... :|

nie mam pojęcia co może być. Pod kompa nie podpinałem bo go nie mam, być może przyczyna jest banalnie prosta, proszę pomożta jak potrafita. Na wszystkich kluczykach z kompletu jest tak samo.

Nie jestem specjalnie biegły w tych sprawach wiec rady wydajace sie smieszne moga dla mnie byc rowniez pomocne.

Z góry dzięki!

MichuTDI

witam

Z twojego opisu mozna wnioskowac ,ze akumulator sie konczy- lub zle polaczenie na klemach akumulatora. Sprawdz jakie jest napiecie na Aku - powinno byc ok 12.5 V jezeli jest mniej to znasz przyczyne, ponadto podlacz voltomierz pod aku i wtedy zakrec rozrusznikiem , jezeli napiecie spadnie ponizej 10V to kup nowy AKu

Opublikowano

Rozrusznik, bateria albo to i to. Najlepiej sprawdzić prąd i napięcie przy odpalaniu. Takie ciężkie rozruchy mogą wysypać pamięć w którymś z kompów.

Opublikowano
Witam serdecznie,

Z góry dzięki!

MichuTDI

Napisales ze nie jestes specjalnie biegly w tych sprawach. Wiec albo sobie dasz rade sami i zrobisz to co kolega czester50 Ci doradzil... Albo zrob sobie wycieczke do elektryka, a on to sprawdzi za Ciebie w 5 minut.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Dzięki panowie, jeżeli chodzi o aku to raczej bym wykluczył, nigdy nie było żadnego problemu, zima palil na dotyk - zobacze klemy moze faktycznie cos sie tam nazbierało i sprawdze to napiecie.

Problem w tym ze on nie cche nawet ruszac tym rozrusznikiem za specjalnie, moze faktycznie cos w rozruszniku. Wroce do domu i sprawdze jeszcze moze cos przy stacyjce sie poluzowało.

Dzięki za odp. - dam znac pozniej na cyzm stoje

MichuTDI

Opublikowano

Aku potrafi z dnia na dzień się wysrać. Tak jak koledzy pisali wcześniej sprawdź sobie napięcia albo przełóż na próbę inny akumulator. Jeśli będzie wszystko w porządku weź na warsztat rozrusznik.

Powodzenia :)

---------- Post dopisany at 20:41 ---------- Poprzedni post napisany at 20:41 ----------

Aku potrafi z dnia na dzień się wysrać. Tak jak koledzy pisali wcześniej sprawdź sobie napięcia albo przełóż na próbę inny akumulator. Jeśli będzie wszystko w porządku weź na warsztat rozrusznik.

Powodzenia :)

Opublikowano
  • Autor

witam serdecznie,

posprawdzalem - prawdopodobnie pekla cela w aku, napiecie jest nieco nizsze niz powinno ale to moze wynikac z tego ze sie rozladowal do zera, na kablach odpalil od razu i wczoraj juz caly dzien palil normalnie. zobaczymy co dzisiaj powie - ale wszystko wskazuje jednak na to ze aku mnie zawiodl :(

---------- Post dopisany at 18:39 ---------- Poprzedni post napisany at 07:50 ----------

witam serdecznie,

posprawdzalem - prawdopodobnie pekla cela w aku, napiecie jest nieco nizsze niz powinno ale to moze wynikac z tego ze sie rozladowal do zera, na kablach odpalil od razu i wczoraj juz caly dzien palil normalnie. zobaczymy co dzisiaj powie - ale wszystko wskazuje jednak na to ze aku mnie zawiodl :(

Temat rozwiazany - jednak akumulator... Dzieki wszystkim za odpowiedzi.

---------- Post dopisany at 18:39 ---------- Poprzedni post napisany at 18:39 ----------

witam serdecznie,

Temat rozwiazany - jednak akumulator... Dzieki wszystkim za odpowiedzi.