Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Skrzynia automat nie zmieniała biegów, zapaliły się kontrolki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych kolegów,

Od 2 dni mam problem ze automatyczą skrzynia w moim A4 (B5) 2,6. Zaczęło się od tego, że ruszajac z miejsca skrzynia pracowała tylko na 1 biegu, po zatrzymaniu włączeniu na N i ponownie na D było już O.K ale zapaliły mi się wszystkie kontrolik wskaźnikowe od skrzyni na desce. W tej chwili mam wrazenie ze niezaleznie czy właczę na D czy na S mam tylko 4 biegi, a przy przełączaniu na R troche szarpie.

Wyczytałem na forum, że powodem może być niski stan oleju (?)

Proszę o poradę, co możebyć przyczyną, jak sprawdzić poziom oleju (nie znalazłem pod maską żadnego bagnetu), czy olej wystarczy dolać czy wymienić, jak skasować wyświetlanie tych kontrolek.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Duczy

* prosimy o stosowanie prefixu w temacie [Musashi]

Opublikowano

Witam szanownych kolegów,

Od 2 dni mam problem ze automatyczą skrzynia w moim A4 (B5) 2,6. Zaczęło się od tego, że ruszajac z miejsca skrzynia pracowała tylko na 1 biegu, po zatrzymaniu włączeniu na N i ponownie na D było już O.K ale zapaliły mi się wszystkie kontrolik wskaźnikowe od skrzyni na desce. W tej chwili mam wrazenie ze niezaleznie czy właczę na D czy na S mam tylko 4 biegi, a przy przełączaniu na R troche szarpie.

Wyczytałem na forum, że powodem może być niski stan oleju (?)

Proszę o poradę, co możebyć przyczyną, jak sprawdzić poziom oleju (nie znalazłem pod maską żadnego bagnetu), czy olej wystarczy dolać czy wymienić, jak skasować wyświetlanie tych kontrolek.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Duczy

lepiej juz nie jezdzij samochodem bo byc moze skrzynie da sie uratowac a jak bedziesz dalej jezdzil to tylko tracisz na to szanse.Jedyne rozwiazanie to auto na lawete i do dobrego!!! warsztatu ktory zajmuje sie automatami

Opublikowano
  • Autor

PS. Czy może ktoś polecić dobry serwis skrzyń automatycznych w Warszawie lub okolicach?

Słyszałem o Auto Transmisja z Janek (?)

Pozdrawiam,

Opublikowano

Jeśli zaświecają Ci się wszystkie biegi na desce to skrzynia wchodzi w tryb awaryjny i wtedy szarpie, ja mam to samo tylko u mnie to się objawia raz na jakiś czas cofnę kluczyk włącze zapłon jeszcze raz i jest ok. U mnie to najprawdopodobniej skutek uboczny po założeniu zabezpieczenia, coś gość w kablach pomieszał i jak jest wigotno na polu to daje mi to w kość.

U Ciebie może to być wina sterownika, trzeba by go wyczyścić bo jak się zabrudzi to może takie jazdy robić. Albo sprawdzić czy oleju w skrzyni nie jest za mało.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za rady,

Jak sprawa się wyjaśni dam znać, co i jak ;-)

Pozdrawiam,

Duczy