sztajmes Opublikowano 5 Czerwca 2012 Opublikowano 5 Czerwca 2012 witam po ilu przejechanych km powinno sie wybrac na regulacje nowo zxalozonej instalacji sekwencyjnej LPG? ja juz zrobilem 800km i coś mi teraz tak dziwnie przerywac zaczelo jak dodaje gazu może to juz czas zeby odwiedzic firme ktora mi zainstalowala to? przypoimne ze instalacja to stag
Magicbattle Opublikowano 5 Czerwca 2012 Opublikowano 5 Czerwca 2012 stag to tylko komp wazne sa tez podzespoly. jedz gdzie ci zakladali gaz i niech robia bo przy swieżo zalozonej instalacji i ci przerywa to cos nie tak. gware powinienes miec przynajmniej rok
sztajmes Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2012 coś mi zacina na gazie ale tylko przy niskich obrotach nie wiem może to wina sprzęgła bo też mi ostatnio wymieniali ---------- Post dopisany at 17:37 ---------- Poprzedni post napisany at 17:37 ---------- 2 tygodnie temu
dedkam Opublikowano 8 Czerwca 2012 Opublikowano 8 Czerwca 2012 A na benzynie jak chodzi? Jak tylko na gazie przerywa to od razu jedź do instalatorów, przecież jest na to gwarancja.
blazej25 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Opublikowano 8 Czerwca 2012 Ogólnie pierwszy przegląd jest po 1000km ale w twoim przypadku mogłeś trafić na jakiś wadliwy osprzęt w instalacji, udaj się do gościa co ci montował niech obada co się dzieje.
sztajmes Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2012 juz znalazlem rozwiązanie tego problemu chodzi o to że wyciolem katalizator i sonda wysyla zly sygnal do kompa i przez to zacinanie w dostawach mocy jest bo normalnie przy stalej predkosci nic sie nie dzieje. gaz wyregulowali i dalej to samo na benzynie tez ale teraz czekam na emulator ktory ma przywrocic dobry syngal dla sondy i mysle ze wraz z jego przyjsciem problemy odejdą. Jeśli nie to stawiam na przeplywke lub przepustnice
morsdicti Opublikowano 12 Czerwca 2012 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Pierwszy po 1000km (wymiana filtra fazy lotnej) drugi po 2000km (wymiana tego samego filtra) trzeci po 3000 (wymiana filtra fazy cieklej) .... i dalej taka sama kolejność - przy dobrze założonej i wyregulowanej na początku instalacji nie ma prawa nic się "rozregulować" ew. można nanieść małe korekty na mapę jak np: za dużo pali (gazownik podczas zakładania i pierwszej regulacji nie wyczuje ile pali ... przejedziesz ten pierwszy 1000km to można poprawić) - przy sekwencji więcej robić nie trzeba. Zresztą masz to napisane w książce od gazu ... powinieneś taką dostać. Jak przerywa to może być 500 różnych powodów - tankujesz cały czas na tej samej stacji ? może ją zmień .... chociaż właściwie dla gazu to wszystko jedno, jak za uboga mieszanka to nie powinien przerywać najwyżej spalać więcej, gorzej jak jakiś syf .... btw: rozwiązanie może niektórym wydać się głupie ale weź sprawdź czy masz w zbiorniku wyrównawczym wystarczającą ilość płynu ... podlane praktycznie na maxa - jak nie masz dolej - wbrew pozorom to bardzo istotne
SebolA4 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Pierwszy po 1000km (wymiana filtra fazy lotnej) drugi po 2000km (wymiana tego samego filtra) trzeci po 3000 (wymiana filtra fazy cieklej) .... i dalej taka sama kolejność - przy dobrze założonej i wyregulowanej na początku instalacji nie ma prawa nic się "rozregulować" ew. można nanieść małe korekty na mapę jak np: za dużo pali (gazownik podczas zakładania i pierwszej regulacji nie wyczuje ile pali ... przejedziesz ten pierwszy 1000km to można poprawić) - przy sekwencji więcej robić nie trzeba.Zresztą masz to napisane w książce od gazu ... powinieneś taką dostać. Jak przerywa to może być 500 różnych powodów - tankujesz cały czas na tej samej stacji ? może ją zmień .... chociaż właściwie dla gazu to wszystko jedno, jak za uboga mieszanka to nie powinien przerywać najwyżej spalać więcej, gorzej jak jakiś syf .... btw: rozwiązanie może niektórym wydać się głupie ale weź sprawdź czy masz w zbiorniku wyrównawczym wystarczającą ilość płynu ... podlane praktycznie na maxa - jak nie masz dolej - wbrew pozorom to bardzo istotne Coś mi się wydaje, że chyba zapomniałeś dodać przy tych przebiegach wymian jednego zera bo na pewno po 1000,2000 tyś km i 3000 tyś. km się niczego w nowej instalacji LPG nie wymienia.
WhiteBeezy Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 W Stagu po 1000km masz pierwszy przegląd, ale jest to jedynie regulacja układu. A później przeglądy co 10k km z wymianami filtrów.
paffcio32 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Ja byłem po 1000 km i też mi niczego nie wymieniali,a że odrazu powiedziałem że jestem zadowolony i spalanie jest ok to tylko podpieli na chwilę do kompa żeby skasować komunikat przeglądu.
Rekomendowane odpowiedzi