lookacz Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 Witam. Powiedzcie, czy oryginalny kaseciak grundiga (najpospolitszy) każdemu tak słabo odbiera stacje radiowe, czy to tylko u mnie jest jakiś zonk z anteną albo radiem. W W-wie trzeszczy i Eska Rock i RoxyFM - Antyradio jakoś przestało - pewnie zmienili nadajnik na mocniejszy. Jak wjadę do tunelu na wisłostradzie to nawet RadioZET zanika. Może to antena? - można jakoś sprawdzić samą instalację? Jest sens wymieniać to radio na wersję z CD? -lepsze radio? (jeśli tak - to czy muszę uważać czy wcześniej pracowało z systemem BOSE bo np nie będzie działać połowa głośników...) - od razu dodam, że na Navi się nie zasadzam, bo po pierwsze primo - troszkę za drogie, i drugie primo - kusi los Pomóżcie ludziska - bo już mi uszy więdną ;( Robert S
kry2503 Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 U mnie to samo, tylko ja właśnie zauważyłem że te trzy górne paski od ogrzewania tylnej szyby to nie antena bo normalnie grzeją a z tego co chłopaki na forum mówią to nie powinny, w takim razie nie wiem gdzie u mnie znajduje się antena?
lookacz Opublikowano 15 Maja 2008 Autor Opublikowano 15 Maja 2008 Ja mam nadzieję, że anteną są paski w bocznych szybach przedziału "towarowego" (avant) - bo zimą nie grzały . Ale jak sprawdzić instalację antenową? Jest może jakiś wzmacniacz (kiedyś w Oplu Omedze -leciwym- mój ojciec miał antenę wtopioną w przednią szybę i tam był wzmacniacz , którego odłączenie od zasilania skutkowało właśnie złym odbiorem stacji)? Wiadomo, że jak odłączę wtyk antenowy to radio zaniknie, ale równie dobrze można w gniazdo wsadzić kawał drutu i zacznie działać a instalacją antenową nazwać tego nie można... A może to taki urok tego podstawowego wyposażenia... Pozdrawiam,RS
Gość Matiz Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 Tak mam taki sam problem w Beckerze przy duzych predkosciach radia nei posluchasz... trzeszczy, zreszta w miescie tak samo...
_Solar_ Opublikowano 17 Maja 2008 Opublikowano 17 Maja 2008 u mnie w autku podobny problem jest ze sygnal radiowy mi zanika ;( moze warto sprawdzic wzmacnacz antenowy ktory znjduje sie po lewej stronie od kierowcy z tylu (trzeba rozebrac ten boczek obok malej tylnej szyby) tak to gdzies na necie ostatnio wyczytalem ale jakos czas mi na to nie pozwala aby sie zabrac za to pozdrawiam
lookacz Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Opublikowano 19 Maja 2008 A dzięki, właśnie zastanawiałem się czy przypadkiem nie ma gdzieś wzmacniacza, może tylko zasilanie nawaliło... Może dam radę w najbliższy long-weekend poświęcić kilka chwil na poszukiwania tego ustrojstwa w tylnych boczkach. Jeszcze raz dzięki za wskazówkę. RS
Rekomendowane odpowiedzi