Blanco Opublikowano 10 Czerwca 2012 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Gdzie w silniku 1.9 TDI AWX znajduje sie odma ?
tomasimo Opublikowano 10 Czerwca 2012 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Kolejny bezsensowny wątek . Wystarczy poszukac na forum !
tomasimo Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Jak chcesz wyczyścić to trzeba calą pokrywe zaworów zdjąc .
Blanco Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2012 Tak myslałem A podczas składania, śruby trzeba dokręcać kluczem dynamometrycznym czy można zwykłym ?
tomasimo Opublikowano 12 Czerwca 2012 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Są tacy co dokrecają zwykłym , ale jak masz dynamo to lepiej , tylko nie wiem z jaką siłą. Ale chyba powinno pisac na pokrywie
Blanco Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2012 No własnie w tym problem że nie mam . Dobra dzięki wielkie
darkle Opublikowano 19 Lipca 2013 Opublikowano 19 Lipca 2013 Do odpowietrzania silnika. Czyli do odprowadzania nadmiaru gazów chociażby z przedmuchów na tłokach aby nie rozerwało uszczelnień silnika
Biszczan Opublikowano 19 Lipca 2013 Opublikowano 19 Lipca 2013 Wykręcić śruby pokrywy głowicy silnika w kolejności -13 … 1- i zdjąć pokrywę głowicy silnika. Zamontowanie przebiega w odwrotnej kolejności, przestrzegać przy tym następujących punktów: Na miejsca przejścia na przedniej pokrywie łożyska / głowicy silnika nanieść kroplę środka uszczelniającego -strzałki- (Ø ok. 5 mm) Na miejsca przejścia na tylnej pokrywie łożyska / głowicy silnika nanieść kroplę środka uszczelniającego -strzałki- (Ø ok. 5 mm) Przykręcić mocno ręką pokrywę głowicy silnika w kolejności -1 … 13-. Dokręcić śruby w kolejności -1 … 13-. Siła dokręcenia: 9Nm.
Rekomendowane odpowiedzi