Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

moje audi zwariowalo!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od 2 dni szaleje mi tacho w audi A4 Avant.Czy ktos moze mi pomoc co to takiego moze byc.....blagam jestem za granica i nie wiem czy mam sie obawiac powrotu do domu,czy tez spokojnie jechac.Zaczelo sie od piszczenia sygnalu pokazujacego na srodkowym monitorze pokazuje sie znaczek z km/h 2.

nie wiem co to oznacza w ksiazce pojazdu nie moge patrzec poniewaz jest po holendersku auto jest sprowadzane z Holandi.

na dzien dzisiejszy jadac podnosi sie wskaznik paliwa pokazujac wiecej i wiecej,wyglada jakby w baku przybywalo paliwa a nie ubywalo,i wskaznik predkosci lata jak szalony od 0 do 220 km/h przy stalej predkosci

Jestem zalamana........Prosze o podpowiedzi,co to jest.

Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam Alicja.

Opublikowano

moze zrób test licznika VAGiem ?

Opublikowano

Podmień zegary na inne - podejrzewam że przyczyna tkwi właśnie w nich.

Opublikowano

Prawdopodobnie załączyłeś sobie ostrzeganie o przekroczeniu prędkości wczesniej ustalonej.W instrukcji obsługi jest to opisane, oraz jak to skasować

Opublikowano

można ustawić dwa powiadomienia o przekroczonej prędości: 1 km/h i 2 km/h

1 km/h :

włączenie: wciskamy lewy przycisk na zegarach dla zapamiętania prędkości którą aktualnie mamy na liczniku, po jej przekroczeniu będziemy informowani przez komunikat na FISie 1 km/h oraz sygnałem dźwiękowym .

wyłączenie: kasujemy przez przytrzymanie przynajmniej 1 sekundę podczas jazdy prawego przycisku na zegarach

2 km/h

włączenie: przy wyłączonym zapłonie naciskamy lewy przycisk na zegarach, wyświetlacz FIS zaświeci się, naciskamy ponownie lewy przycisk na zegarach i przytrzymujemy przynajmniej 2 sekundy, po tym wartość ustawionego wcześniej limitu prędkości pokaże się na wyświetlaczu,

- aby zmienić zapamiętaną wartość: używamy przycisków góra/dół na manetce obsługi FIS (zmiana wartości o 10km/h w górę lub w dół)

wyłączenie: przy wyłączony zapłonie naciśnij lewy przycisk na zegarach, naciśnij drugi raz i przytrzymaj przynajmniej 2 sekundy, po wyświetleniu ustawionego limitu prędkości naciśnij przycisk RESET na manetce od FIS.

Opublikowano

brawo :)

Opublikowano

Najlepsze rozwiazanie (jesli oczywiscie masz taka mozliwosc) to podmienic licznik

Opublikowano
  • Autor

Witam,

wielkie dzieki za pomoc ,lece na dol resetowac i modle sie zeby pomoglo,no ale jakby bylo wlaczone to ograniczenie to chyba by piszczalo caly czas a nie jak chwile pojezdze,jak auto sie nagrzeje....wtedy szaleje i piszczy....dzis bylo tak z rana super nic nie piszczy,no i wiem ile w baku na 390 km,wszystko bylo oki az tu nagle pod koniec jazdy pisk i nagle w baku polowa zbiornika i pokazuje ze 700 km moge zrobic(dobre by to bylo jak by bez tankowania przybywalo diesla)oki ide najpierw sprobowac zresetowac.

P.s:podlaczyc innych zegarow nie mam tutaj mozliwosci a do nysy mam daleko:( :( :(

Sprawdze i napisze co mi to dalo.

---------- Post dopisany at 19:05 ---------- Poprzedni post napisany at 19:03 ----------

Witam,

wielkie dzieki za pomoc ,lece na dol resetowac i modle sie zeby pomoglo,no ale jakby bylo wlaczone to ograniczenie to chyba by piszczalo caly czas a nie jak chwile pojezdze,jak auto sie nagrzeje....wtedy szaleje i piszczy....dzis bylo tak z rana super nic nie piszczy,no i wiem ile w baku na 390 km,wszystko bylo oki az tu nagle pod koniec jazdy pisk i nagle w baku polowa zbiornika i pokazuje ze 700 km moge zrobic(dobre by to bylo jak by bez tankowania przybywalo diesla)oki ide najpierw sprobowac zresetowac.

P.s:podlaczyc innych zegarow nie mam tutaj mozliwosci a do nysy mam daleko:( :( :(

Sprawdze i napisze co mi to dalo.

można ustawić dwa powiadomienia o przekroczonej prędości: 1 km/h i 2 km/h

1 km/h :

włączenie: wciskamy lewy przycisk na zegarach dla zapamiętania prędkości którą aktualnie mamy na liczniku, po jej przekroczeniu będziemy informowani przez komunikat na FISie 1 km/h oraz sygnałem dźwiękowym .

wyłączenie: kasujemy przez przytrzymanie przynajmniej 1 sekundę podczas jazdy prawego przycisku na zegarach

2 km/h

włączenie: przy wyłączonym zapłonie naciskamy lewy przycisk na zegarach, wyświetlacz FIS zaświeci się, naciskamy ponownie lewy przycisk na zegarach i przytrzymujemy przynajmniej 2 sekundy, po tym wartość ustawionego wcześniej limitu prędkości pokaże się na wyświetlaczu,

- aby zmienić zapamiętaną wartość: używamy przycisków góra/dół na manetce obsługi FIS (zmiana wartości o 10km/h w górę lub w dół)

wyłączenie: przy wyłączony zapłonie naciśnij lewy przycisk na zegarach, naciśnij drugi raz i przytrzymaj przynajmniej 2 sekundy, po wyświetleniu ustawionego limitu prędkości naciśnij przycisk RESET na manetce od FIS.

---------- Post dopisany at 19:31 ---------- Poprzedni post napisany at 19:05 ----------

Nic z tego,limit jest ustawiony na 350 km/h nie mam mozliwosci osiagniecia takiej predkosci.a wiec nadal nic nie wiem... :wallbash::wallbash::wallbash:

---------- Post dopisany at 21:15 ---------- Poprzedni post napisany at 19:31 ----------

Najlepiej wybiore sie na badanie komputerem,juz sie boje diagnozy...uwielbiam to autko!!!

Dziekuje kochani za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Czekam z niecierpliwoscia na wyniki .....i mimo wszystko serdecznie zapraszam.