Qbazulu Opublikowano 12 Czerwca 2012 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Witam mam pytanko jakiś czas temu zauważyłem ubytek płynu chłodzenia, prawdopodobnie po zimie ponieważ wcześniej nie miałem z tym żadnego problemu. Mechanik kupił koncentrat rozrobił z destylanką i wlał, po miesiącu czasu ubyło jeszcze więcej niż poprzednio (czytałem: wina prawdopodobnie króciec). W przyszłym tygodniu auto zostawiam u mechanika na wymianę rozrządu, oleju oraz prawdopodobnie łożysko alternatora i nie chcę ponieść zbędnych kosztów, a pytanie brzmi jaki jest najlepszy płyn lub na którym jeszcze nie zawiedliście się do mojej B6. Dzięki za info
kudalty66 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Opublikowano 13 Czerwca 2012 TOTAL odpowiednik g12, Febi, lub ori,
ryszard1961 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Opublikowano 13 Czerwca 2012 zalej G12++ wychodzi cenowo tyle samo co za inny płyn a masz pewność co do jakości i wygoda, na zimę mierzysz temperaturę zamarzania i ewentualnie dolewasz koncentratu i jesteś pewny że ci układ nie zamarznie
Rekomendowane odpowiedzi