czw4rty Opublikowano 13 Czerwca 2012 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Witam, mój ojciec parę lat temu kupił A4 B5 2000r. po kolizji. Cena (jak na owe czasy)była bardzo okazyjna, więc nie zwracał uwagi na wszystkie detale. Teraz zacząłem bliżej przyglądać się temu autku. Wg mnie zderzak jest z przed liftu, ale kratki są w nim dziwnie zamontowane. W modelu przed liftem kratki boczne od środkowych są oddzielone od siebie słupkiem z lakierem zderzaka (zdjęcie 1). Po lifcie kratki są połączone ze sobą bez przerw (zdjęcie 2). A w omawianym aucie wygląda to tak jak na zdjęciu 3. Zaznaczyłem strzałkami miejsca, o których napisałem. Pytania są następujące: 1. Z której wersji/roku to zderzak? 2. Czy kratki są oryginalne, od tego zderzaka czy kombinowane? Auto posiada instalację do halogenów z przodu, gdyby zderzak był po-liftowy, to nie byłoby problemu z ich zamontowaniem, ale teraz zgłupiałem. Z góry dzięki, jeśli ktoś to rozszyfruje Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 Zdjęcie 3
tomaszstn Opublikowano 13 Czerwca 2012 Opublikowano 13 Czerwca 2012 1. 95-98 2. 99-01 3. Zderzak przedlift, kratki pokombinowane (coś jakoś dziwnie to wygląda)
pawelwor Opublikowano 17 Czerwca 2012 Opublikowano 17 Czerwca 2012 A mi to wygląda na zderzak poliftowy, ale był naprawiany, wiec przetłoczenie wzdłuż zderzaka zostało spolerowane. Widać też, że miejsce na kratkę ma zagięcie do kratki z polifta, a nie do przedlifta. Dokładka zresztą również wygląda na poliftową.
czw4rty Opublikowano 18 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2012 Dzięki panowie za odpowiedzi Sugerowałem się właśnie brakiem przetłoczenia na zderzaku. Nie pomyślałem, że mogło zostać spolerowane.
Rekomendowane odpowiedzi