Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stuki przy ruszaniu i hamowaniu w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O tych drugich, te pierwsze są chyba do tylnych amorów.

Opublikowano

Odstawiłem wczoraj auto do aso ponieważ nikt nie umie tego zdiagnozować. Skakali wczoraj koło auta 4 godziny. Wahacze ok, przekładnie odkrecili tez są stuki, łożyska przeguby wszystko ok. Okazało sie ze dzwiek dochodzi jak by z trawersy pod silnikiem, jak auto jest na szarpakach i dotknie sie trawersy czuć uderzenie na niej wiec to coś z nią. Nie mają jeszcze 100% pewności. Samochód został u nich, jak coś bede wiedział dam znać. Powiedzieli ze z takim przypadkiem to jeszcze nikt do nich nie przyjechał hehe

Opublikowano

Witajcie! U mnie tez wystepuje taki sam problem ostatnio wymieniłem w samochodzie wszystkie tarcze i klocki na TRW amorki i springi również wachacze przednie te od kabiny stukanie ustało lecz na pewien czas os 2 dni znowu zaczelo mnie nękać wiec jak zdjagnozują co to jest u ciebie to byłbym bardzo wdzięczny za informacje bo jest to strasznie irytujące jak wkładasz kupe pieniędzy w samochód a usterka pozostaje.

Opublikowano
  • Autor

zawsze to lepiej się czuje że nie jestem sam :facepalm::facepalm:

daj kolego znać co ci wymieniacze z serwisu wymyślili.

Opublikowano

Witam !!!Ja tez to mam i wszystko sprzawdziłem oprocz tych gum u gory.Mam jeszcze obawy czy to nie przegub wewnetrzny tez ma takie objawy.Juz tak miałem w golfie.Tylko on przy predkosci 90km dostawał wibracji.Wymienilem przegob i spokoj.Czekam tez na odpowiedz co U Ciebie wyszło.

Opublikowano

Serwis 8 godzin diagnozował co moze stukać. Wykluczyli wszystkie elementy zawieszenia, amortyzatory, przeguby, łozyska, gałki drążki i przekładnie kierowniczą. Wkoncu okazało sie ze stukały sanki, wózek, czy jak to oni określają trawers. Są one zrobione z 2 blach złożonych na zakładke - i to te składanie wydawalo takie strzelanie, stukanie itp Kierownik serwisu powiedzial ze w B7 sanki w tym miejscu są tez pospawane a nie tylko założone na zakładke, wiec pospawali mi to jak jest fabrycznie w b7. Teraz jest błoga cisza, problem rozwiązany. Ciesze sie jak cholera bo serwis podszedł do tego naprawde bardzo profesjonalnie a nie wymienił mi pół auta na darmo. Jak ktoś doda zdjęcie auta od spodu (zdjęcie zrobione z przodu w kierunku tyłu) wskaże miejsce które nalezy pospawać.

Pozdrawiam

Opublikowano

Wiesz marcuso86, obiawiam sie, że mogę mieć to samo. Jak puszczam gaz na niskim biegu, wtedy auto gwałtownie wyhamowuje silnikiem, to z prawej strony auta ew środka w okolicach zawieszenia słychać takie stuknięcie, słychać też czasami przy ruszaniu i skręcie w lewo. Byłem w jakimś serwisie ale sprawdzał to jakiś paździeż , bo powiedział że zawieszenie/ wahacze są ok i to może być poduszka pod silnikiem, w co nie chce mi się wierzyć.

Też miałeś coś podobnego?

Opublikowano

2394275186.jpg

Uploaded with ImageShack.us

W zaznaczonym miejscu sanki są poskładane z 2 czesci na zakładke. Wystarczy jedno z drugim pospawać (nie na calej długości bo po co, tylko np co 10cm). Po tym zabiegu błoga cisza. Jeśli jestescie na szarpakach i dotknijcie w tym miejscu sanek reką, jeśli poczujecie ze to one strzelają to macie juz problem rozwiązany. Pozdrawiam

Opublikowano

fajnie, że uporałeś się z problemem. Przyznam, że obserwowałem Twoje zmagania ze stukami. Będę musiał ukierunkować mechanika, żeby przyjrzał się sankom.

Opublikowano
  • Autor

kolego marcuso86 ile kosztowała taka przyjemność w servisie?

Opublikowano

wsumie jak za darmo bo tylko 150zł

Opublikowano
  • Autor

to nie w stylu servisu taka taniocha :grin::grin:

Ja dziś także się wybrałem na szarpaki i jestem pewien na 99% że mam to samo co ty, jutro jadę na spawanie te sanki mam nadzieje że pozbędę się tego stuku raz na zawsze.

Dam znać jaki efekt.

---------- Post dopisany 05-07-2012 at 17:59 ---------- Poprzedni post napisany 04-07-2012 at 20:52 ----------

kolego marcuso86 wielkie dzięki za to że udostępniłeś info na temat twojej usterki u mnie okazało się to samo. Na wymieniałem pół samochodu koszty w tysiącach i bez skutku :doh::doh:

W dniu dzisiejszym wydałem 30zł za pospawanie sanek i po problemie :banan::banan::banan::banan:

Opublikowano

Spoko, ciesze sie że mogłem pomóc:wink:

hmm teraz widze ze czasem lepiej pojechać na serwis niż do jakiegoś gienka co ma garaż i każe ci wymienić pół samochodu

Opublikowano
  • Autor

gienek nadaje się do wymian a diagnozowanie trzeba oddać do fachowców ale i o nich ciężko

Opublikowano

Najważniejsze ze usterka wyeliminowana i odrazu sie lepiej jeździ

Opublikowano

chyba mi się to samo zaczyna dziać, przy skręcaniu, przy ruszaniu, czasem przy ostrzejszym hamowaniu usłyszę puknięcie, które ciężko zlokalizować :eusathink:

Opublikowano
  • Autor

możliwe łatwo sprawdzić odkręć stabilizator i złap rękoma i poszarp raz w jedna raz w drugą sankami i powinien pojawić się ten dźwięk jeżeli nie to szukaj dalej co warsztat to coś innego usłyszysz na temat tego dźwięku i najlepiej jechać na stację diagnozy biorą 20zł za oś zawsze to większe prawdopodobieństwo że znają przyczyne bo pajace na warsztatach podniosą na podnośniku i pajacują :kox::kox: że to zawiecha a jak nie uda się to na poduszki pod silniki itd szkoda słów :thumbdown::thumbdown: jak dla mnie najlepszy sposób to poczytać na forum

Opublikowano

panowie pojawiła sie u mnie odrobina nadziei, że może coś się uda zrobić z moim pukaniem. Opiszcie dokładnie kiedy u was to pukanie występowało? przy ruszaniu, hamowaniu na zakrętach? bo ja mam tak cza jak ruszam czasami sie pojawia ale przede wszystkim na zakrętach jak auto przechyla się z jednej strony na drugą, Zawiecha cała wymieniona , drążki, łączniki. i nie mam pomysłu co to może być więc powiedzcie jakie objawy dokładnie były u was