Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pompa, sprzęgła A4 B5 2000R.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z pompą sprzęgła - w tym roczniku między pompą a końcówką przewodu jest aluminiowy kruciec , który ma pęknięcie . Przy wysprzęglaniu kapie z niego płyn , kruciec ten nie jest traktowana jako część wymienna ( można go jedynie zakupić ale z pompą ) . Czy ktoś wie czy można w jakikolwiek sposób go zregenerować bądź ominąć. Od dłuższego czasu próbuję zakupić używaną pompę aby wykorzystać z niej ten kruciec ale bez skutku - ogólnie ciężko znaleść do tego typu.

W załaczniku przesyłam fotkę tego krućca

Bedę wdzięczny za pomoc

pozdr

kacpi5

DSC00047.jpg

<br /><br />

DSC00047.jpg

<br /><br />

Opublikowano

To jest przy pedałach czy przy skrzyni?

I ten metalowy kruciec o który chodzi to jest chyba element wężyka od sprzegła a nie samej pompki. jak ja robiłem sprzęgło i wysprzęglnik to żadnego takiego krócca nie było- tylko taki "grzybek" z gumową uszczelka wchodził w tą zawleczkę i tyle (wchodził na tzw "klik"). Skręcane na śrubę były przewody w latach 95-96. Chyba masz cos kombinowane z tym przewodem. Jakby był ori to po dwóch stronach powinno być mocowanie na "grzybka" na klik:). Jka na moje to jest jakiś adapter czy cuś...

---------- Post dopisany at 07:25 ---------- Poprzedni post napisany at 07:20 ----------

images.jpg

<br /><br />

Takie coś miałem i wchodzi idealnie (foto z google). jakby co mam gdzieś jeszcze jeden taki wężyk:)

• 1 rok później...
Opublikowano

witam, a gdzie można dostać taką małą uszczelkę ? bo okazało się że moja jest naderwana i cieknie mi płyn ...

Opublikowano

Ja tak u siebie miałem, tylko ja miałem aluminiowy wysprzęglik (przewód wkręcany) i on mi się rozwalił a że w domu miałem ten plastikowy (jak na zdjęciu) to wymieniłem na taki bo mi samochód był potrzebny i ostatnio po wymianie sprzęgła okazało się, że też mi cieknie to nie zastanawiałem się, nie chciałem tego w żaden sposób uszczelniać bo stwierdziłem że to może być chwilowe rozwiązanie i kupiłem wysprzęglik na wkręcany przewód i problemu nie ma, jednak co skręcone to skręcone:wink:

Opublikowano

to dobry pomysł też tak chyba zrobie ! tylko zastanawiam się.. wysprzęglik kupie na wkręcany przewód... a z drugiej strony.. jak to dopasuje ?

Opublikowano

No ale na zdjęciach które wrzuciłeś masz taką jakby redukcję i jak ją odkręcisz to będziesz miał tak, żeby wkręcić przewód w wysprzęglik a z drugiej strony nic nie robisz bo przewodu nie wymieniasz przecież tylko okręcasz tą redukcję co wchodzi w wysprzęglik:wink:

Opublikowano

to nie ja wrzucałem zdjęcia :P podczepiłem się pod temat.. wiec muszę chyba i pompkę i wysprzęgik poszukać na opcję wkręcaną i będzie git :wink:

Opublikowano

No fakt, nie zauważyłem:facepalm: Sprawdź u siebie czy na 100% masz przewód w pompie sprzęgłą na tą zawleczkę, czy nie jest wkręcany, może się okazać, że jest wkręcany- to Ci ułatwi sprawę:wink: