Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AVG] Szybkie zapytanie o wtryski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy seryjna pompa wtryskowa z 1,9 110PS AVG pociągnie wtryski 216? Czytałem dużo na ten temat, ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi. Jednym słowem: czy warto zmienić końcówki na 216 bez wymiany pompy :mysli:?

Opublikowano

u mnie pociągnęła 216ki, a miałem 90 KM :th:

Opublikowano

I o to chodziło :>. Czyli zmieniam końcówki w specjalistycznym zakładzie który wyreguluje początkowe ciśnienie otwarcia i jadę ciesząc się dodatkowymi możliwościami (którymi pewnie zajmie się Rogal) i pewnie trochę kulturalniejszą pracą silnika :hi:

Opublikowano

a ty czasem nie masz już 216ek, bo chyba w 110 już były ?? :mysli:

Opublikowano

nie ma

Opublikowano

Nie wiem dokładnie jakie mam ale na bank nie 216. Może były w 110-tkach ala pewnie nie AVG :)

Opublikowano

Nie wiem dokładnie jakie mam ale na bank nie 216. Może były w 110-tkach ala pewnie nie AVG :)

a chcesz zmieniac turbo do tych 216 -tek ? bo jak nie to raczej inwestycja nie opłaci sie pod wzgledem dodatkowych koni

Opublikowano

a chcesz zmieniac turbo do tych 216 -tek ? bo jak nie to raczej inwestycja nie opłaci sie pod wzgledem dodatkowych koni

Hehe. Nawet już leży w garażu (AWX 130PS). Nie wiem co z IC. Trochę dużo kasy. Na razie mam założone nadkole od S4. Może na trochę wystarczy. Jak zmontuje to umówie się z Rogalem na zestrojenie wszystkiego. Zobaczymy co wyjdzie.

Opublikowano

Czy seryjna pompa wtryskowa z 1,9 110PS AVG pociągnie wtryski 216? Czytałem dużo na ten temat, ale nie znalazłem jasnej odpowiedzi. Jednym słowem: czy warto zmienić końcówki na 216 bez wymiany pompy :mysli:?

da rade ...

Opublikowano

da rade ...

Dzięki Spanky za jasną odpowiedź. Decyzja zapadła :polew:

Ale skoro Cię już złapałem. Mógłbyś zaglądnąć tutaj http://www.a4-klub.pl/smf/b5_avg_prosba_o_analize_logow-t32132.0.html i potwierdzić opinię kolegów? Twoje uwagi będą cenne :hi: