Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nieobsadzone wtyczki pod przednimi fotelami.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

img0866tz.th.jpg img0867hd.th.jpg

Znalazłem w swoim a4 wolne wtyczki pod fotelami , po jednej na stronę. :glupek2: Są 2 pinowe i można podłączyć do nich lampki z drzwi - pasują idealnie. :jerk:

Niestety nie ma w nich napięcia. Auto nie miało fabrycznie nic z pakietu światło poza ledami w podsufitce, światłami do lusterek w osłonach i ledów w nawiewach.

Jakiś czas temu wyrezałem światła w drzwiach i klamki wewnętrzne. Sterownik drzwi bez problemu steruje tymi światłami. Za radą Barta sprawdziłem moduł komfortu czy przyjmie kodowanie na ch62 -- działa, :banan:

Czy jest szansa, że mam instalację fabrycznie przygotowaną do p. światło? :naughty: Fotele mam sportowe, z elektryką lędźwi, wszystkie wtyczki jakie powinny być są i siedzą mocno w gniazdach :decayed: Tylko te dwie sztuki...

Opublikowano

Szansa jest zawsze :decayed:

Odkręć fotel i zobacz, czy masz wpiętą kostkę 16-pinową czarną w moduł komfortu oraz czy masz włożony i sprawny bezpiecznik S2. Któregoś z tych elementów będzie brakować.

Oczywiście jest jeszcze kwestia lampek i powinno hulać.

Czy w nogach kierowcy/pasażera świecą Ci się lampki?

Opublikowano

na mój gust masz instalke pod pakiecik oświetlenia

Opublikowano

jakiego koloru są kable we wtyczce?

Opublikowano
  • Autor

Bezpiecznika nie było, uzupełniłem brak. Napięcia dalej nie ma. Pod nogami kierowcy i pasażera nie było lampek i prawdopodobnie nie ma instalacji. :embarrassed:

Kolory kabli we wtyczce: czerwony oraz czerwono-brązowy. Dzięki za pomoc. :thumbup1:

Opublikowano
Bezpiecznika nie było, uzupełniłem brak. Napięcia dalej nie ma. Pod nogami kierowcy i pasażera nie było lampek i prawdopodobnie nie ma instalacji. :embarrassed:

To sprawdź jeszcze, czy ten bezpiecznik ma co zwierać, bo być może nie masz nawet tam pinów.

Opublikowano
  • Autor

Bingo, Fahur, brakuje jednego pinu. :kox:

IMG_0934_1.jpg

<br /><br />

IMG_0939_1.jpg

<br /><br />

Opublikowano
Bingo, Fahur, brakuje jednego pinu. :kox:

No to muszę Cię zmartwić - nie posiadasz instalacji pod oświetlenie przestrzeni nóg.

Najdroższy element już masz - moduł komfortu, który Ci to obsłuży. Od niego kładziesz po jednym przewodzie do każdej z lampek i od tego bezpiecznika też po jednym (lampki są sterowane masą z modułu komfortu) - będzie hulać :decayed: Do tego wszystkiego porzebujesz oczywiście kompletu lampek.

Z drugiej strony, ciekawe, co to są za kable, które wystają Ci z podłogi - pozostaje zajrzeć pod wykłądzinę - być może ktoś już coś kiedyś próbował rezać :wink:

Opublikowano

być może fotel był zmieniony i posiada instalację do oświetlenia nóg. Sprawdź czerowną kostkę na połączeniu fotela z podłogą, w kostce od strony fotela pewnie będzie o dwa piny więcej. Musisz położyć całą instalację jeśli chcesz żeby to działało.

---------- Post dopisany 30-06-2012 at 10:35 ---------- Poprzedni post napisany 29-06-2012 at 09:21 ----------

Masz elektryczne siedzenia? Do jakiej kostki z drugiej strony idą te przewody? Ten drugi przewód to czerwono-brązowy czy brązowo-czerwony?