Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Skrzypi podczas jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z Audi A4 1,6 z 1996r. i przebiegiem 145000tys., a mianowicie podczas jazdy coś skrzypi z przodu po lewej stronie. Dzieje się to w szczególności kiedy jedzie się po nierównej drodze. Skrzypi to nawet na postoju podczas skręcania oraz kiedy przyciśnie się samochód właśnie nad lewym błotnikiem. Chciałbym wiedzieć czy jest to poważny problem i ile może kosztować jego rozwiązanie. Pozdrawiam jakub298

Opublikowano

sworznie wahacza, ale sprawdź którego, bo są 4 po jednej stronie, podejrzewam jeden z dolnych

Opublikowano

Przeważnie skrzypi dolny prosty na którym jest zamontowany amortyzator a co do kosztu to zależy jakiej firmy kupisz.

Opublikowano

banan do wymiany :decayed:[br]Dopisany: 18 Maj 2008, 10:46 _________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/wymiana_wahaczy_dolnych-t8812.0.html

Opublikowano

Gdybyś już wymieniał, to polecam Lemfordery, to to samo co ORI :wink4:

Opublikowano
  • Autor

A jak skrzypi to ja muszę to już wymieniać czy można jeszcze poczekać? Nic mi nie odpadnie albo się więcej nie popsuje?

Opublikowano

Mi dwa lata temu przez parę dni skrzypiało z zawieszenia ale przestało i do dziś mam spokój :kox:

Opublikowano

U mnie bylo identycznie:piszczy jak jade,jak skrecam,jak stoje i przyciskam-lewa strona.Zajechalem do mechanika i mowi ze 2dolne wahacze.Ja do sklepu,500zl :shocked: wywalam i do domu.Na drugi dzien jede wymieniac i przestalo piszczec! :mysli: Zajechalem na stacje diagnostyczna gosc sprawdzil cala zawieche na szarpakach i mowi, ze wszystko jest git!!tylko koncowka drazka juz kwalifikuje sie do wymiany(lewa).Gonie do sklepu,oddalem wahacze kupilem koncowke i bujem sie do dzis.a dzialo sie to gdzies ze 4miesiace temu.

PS. Wczoraj tez bylem na stacji diagnostycznej i dalej jest prawie wszystko gites tylko tym razem prawa koncowka drazka wysypala sie :kwasny: