audison88 Opublikowano 1 Lipca 2012 Opublikowano 1 Lipca 2012 Witajcie niedawno zakupiłem nową audiczkę z silniczkiem 1.8 T powymieniałem już wszystkie podstawowe rzeczy rozrząd oleje itp. Wszystko ładnie pięknie ale coć mnie martwi a mianowicie odpaliłem sobie autko i przegazowałem go na postoju i bardzo czuć pracę silnika na nadwoziu czego w poprzednich moich autkach nie czułem poprostu było słychac dziwięk silnika i wskazówkę obrotomierza jak sie rusza. A tu im wieksze obroty tym drgania przechodza po fotelu i kierownicy nie są duże jak w dieslu ale czuć jak silnik pracuje twardo:kwasny: Słyszałem o kole dwumasowym i może mieć to wpływ jakiś? Pomóżcie koledzy bo jak coś to wymieniam bo chce zeby autko smigało fajnie.
domialex Opublikowano 2 Lipca 2012 Opublikowano 2 Lipca 2012 sprawdz poduszki silnika, dwumas czuc jak obroty spadaj a nie rosna, np przy gaszeiu
audison88 Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Opublikowano 2 Lipca 2012 Powiem ci, ze jak mam np 3000 obr to jak schodzi np do 2000 to tez tak drzy na fotelu. A widze, że masz a6 z takim silnikiem i u ciebie czujesz takie cos w jakims stopniu? A poduchy wymienione na nowe wszystkie z ASO i to nic nie pomogło:kwasny: Szkoda bo fajne autko i silniczek a tu taki dyskomfort zaczął dokuczać.
emay Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 Tak jak domialex napisał, że przy gaszeniu to spróbuj to: na biegu jałowym otwórz drzwi, dodaj gazu i szybko wyłacz zapłon. Jak będzie słychać szuranie i trząść buda to dwumas. Jaki masz przebieg w tym aucie ?
audison88 Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Opublikowano 6 Lipca 2012 Właśnie nie gaś nie tak spokojnie tylko raz zatrzęsie. Ale za to jak odpalam to powienien miekko zaskoczyć bo w innej A4 tak bylo a u mnie tak zatrzęsie. A przebieg według licznika to 195 tyś z hakiem ale kto wie czy to realny. ---------- Post dopisany at 22:55 ---------- Poprzedni post napisany at 22:52 ---------- takie prównanie mi się nasuwa dla sprostowania sytuacji to drganie mozna prównać do krzywo założonej tarczy w szlifierce kątowej bardzo podobna częstotliwość drgań jest odczuwalna na fotelu kierownicy.
Rekomendowane odpowiedzi