Tomuniu Opublikowano 1 Lipca 2012 Opublikowano 1 Lipca 2012 Witam mam problem zsilnikiem a mianowicie z czujnikiem położenia wałka rozżądu vag pokazuje błąd 17748 i drugi p1340 niewiem co on oznacza może mi ktoś pomoże wymieniłem czujnik i dalej tosamo auto warjuje na wolnych obrotach skacze od 900 do 1100 szarpie silnikiem straciło na mocy dodam jeszcze że sprawdziłem też wiązke jest ok. załamuje ręce pomocy !!!!
Uneek Eth Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 17748 / P1340 / Czujnik położenia wału rozrządu CMP 1/ bank 1 - sygnał poza kolejnością Jeśli wymieniłeś czujnik i dalej jest to samo, to sprawdź jeszcze raz dokładnie wiązkę przewodów, może są gdzieś przetarte?
Tomuniu Opublikowano 4 Lipca 2012 Autor Opublikowano 4 Lipca 2012 Wiąske sprawdziłem niejest nigdzie uszkodzona i ma przejście od kostki czujnika do kostki komputera
Tomuniu Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Opublikowano 7 Lipca 2012 Rozrząd wymieniony zrobił to mechanik pytanie cz istnieje możliwość złego ustawienia kuł zębatych na wałkach bo niejestem pewny czy on to posprawdzał bo to auto jusz kupiłem z tym problemem a kupiłe je w niemczech
Rekomendowane odpowiedzi