Pandzior Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 Czy wtryski, które podczas sprawdzania na maszynie (takiej ręcznej) sikają czterema dziurkami nadają się jeszcze do założenia?
SotoM Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 ma sypac 4ma dziurkami ale to ma byc rozpylone a nie strumień/lanie
Pandzior Opublikowano 3 Lipca 2012 Autor Opublikowano 3 Lipca 2012 No właśnie sprawdzaliśmy jeden wtrysk i w sumie tak porządnie to tylko jedną dziurką rozpylało, a reszta to tak nie za bardzo. Można je w czymś wymoczyć, w jakimś środku do czyszczenia wtryskiwaczy? Czy tylko wymiana końcówek?
Rafi78 Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 Może poszukaj myjki ultradźwiękowej - ponoć przy czyszczeniu wtrysków się sprawdza ale tylko ze słyszenia wiem, może ktoś z forum już to przerabiał
SotoM Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 ultradźwieki działaja fenomenalnie... kolega w ASO VW posiadaja cos takiego i ratuja wtryski. w twoim przypadku jesli nie znajdziesz ultradźwieków to albo wymiana koncówek albo serwis disla lub Bosch... ewentualnie srodek STP do czyszczenia układow paliwa i mocny dizel do pełna z domieszką benzyny z 5L ja takim czyms u siebie kiedys w golfie TDI czysciłem układ... korekcje wtrysków sie polepszyły - to ja robiłem u siebie u nikogo wiecej - mieszanka na własne ryzyko zeby nie było.
Pandzior Opublikowano 4 Lipca 2012 Autor Opublikowano 4 Lipca 2012 Taka myjka wystarczy? MYJKA WANNA ULTRADŹWIĘKOWA 50W BAKU BK-9050 (2462881649) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Czy takie taniochy z alledrogo to zwykły szajs.
Rekomendowane odpowiedzi