smolar22 Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 Czesc, Jako ze wczoraj zauwazyłem mega kopcenie z rury wydechowej , dzisiaj udałem się na logi. Oto jak to wygląda. Na logach nic nie wyszło, w sensie jest ok. 1. zastrzezenie ze w dolocie było 70 C wiec za duzo. Pytanie czy to Intercooler zatkany ? Co jeszcze moze być ? 2.Smierdzi z rury olejem, Jak postoi na luzie i dodam gazu to idzie biala chmura. Czuć nawet czasem spalony olej w środku samochodu. Czy myslićie ze moze to byc głowica ? lub pierscienie ? Oleju jakos strasznie nie ubywa, płyn chłodzący jest czysty. Padło wstepnie podejrzenie, że turbina przepuszcza olej i jest on w dolocie - skrapla się , po czym jak dodam mega gazu to go przepala i idzie chmura. Jak już sie jedzie to jest to prawie nie zauważalne. Czy mamy kogoś w Wwie, kto mógłby pomóc to zdiagnozować ? Zależy mi na kimś zaufanym i jak coś najlepiej w weekend. Dzięki za info. Pozdrawiam, Łukasz
danu44 Opublikowano 6 Lipca 2012 Opublikowano 6 Lipca 2012 Czesc,Jako ze wczoraj zauwazyłem mega kopcenie z rury wydechowej , dzisiaj udałem się na logi. Oto jak to wygląda. Na logach nic nie wyszło, w sensie jest ok. A gdzie kolega byl na tych logach...? Jesli prosi nas tu kolega o pomoc, to wypadaloby te logi pokazac na forum... Nastepna sprawa, jesli chcialby kolega to zdiagnozowac... to najlepiej tutaj... http://a4-klub.pl/mazowieckie-86/spociki-warszawskie-wtorki-g-19-00-promenada-poziom-3-a-13/ Mysle ze o gdzinie 19-20 juz kolega nie pracuje. Pozdrawiam PS. Z tego co sie doczytalam w postach kolegi, to auto ostatnio bylo jezdzone na jakims wyscigu. Moze tu nalezy szukac problemu PS. I jeszcze jedno... niedaleko od Warszawy masz dwoch naszych kolegow z forum. Ktorze wyjatkowo dobrze siedza w temacie silnikow diesla. Mam na mysli kolege przemik moderatora w dziale "Diagnostyka VAG"... Oraz kolege spanky, ktory od dziecinstaw zajmuje sie dieslami... Jesli na spocie nie znajdziesz rozwiazania problemu, to skontaktuj sie na PW z ktoryms z wyzej podanych kolegow. Na pewnio bedą mogli Tobie pomoc.
smolar22 Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Opublikowano 6 Lipca 2012 Dzięku Danu44 Zajrze na spot w ten wtorek No tak start był Ale autka jakos specjalnie nie meczyłem Wydaje mi sie ze juz wczesniej cos dymiło, tak czy owak sprawę trzeba załatwić aby znów cieszyć się autkiem Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam, Łukasz
POPO Opublikowano 6 Lipca 2012 Opublikowano 6 Lipca 2012 kolego zajrzyj sobie do baku czy nie masz oleju inaczej sciągnij filtr pakiwa i wylej z niego rope, założe się żę jest czarna
smolar22 Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Opublikowano 6 Lipca 2012 hmm co sugerujesz tym, ze mam złe paliwo ? czy dostaje się tam olej ? Jesli tak to skąd ?
Rekomendowane odpowiedzi