Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Słaba wydajność klimatyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mój problem polega na tym że gdy samochód postoi na słońcu i się nagrzeje, gdy załączę klimę to najpierw zimne leci z nawiewiu na szybę i z kratek nawiewiu po stronie kierowcy, ale z kratek leci cieplejsze niż z podszybia, natomiast z kratek po stonie pasażera może przez 10 minut leci dużo cieplejsze, potem już chłodne ale nie tak jak z kratek po lewej stronie. Gdy ustawie po stronie kierowcy temperaturę większą o 3 stopnie w porównaniu do strony pasażera to mniej więcej jest to samo.

Wyciągnąłem silniczek odpowiedzialny za temperaturę strony pasażera, wyczyściłem kontaktsprayem potencjometr, zrobiłem nastawy podstawowe. Sprawdzałem wzrokowo ustawienia na Lo i Hi to cięgno było w skrajnych położeniach. Efekt taki jakby nie była domknięta klapa temperatury po stronie pasażera.

Co muszę sprawdzić?

Opublikowano

a są błędy na vag'u?

:hi:

• 3 lata później...
Opublikowano

Mam podobny problem. Klimatyzacja działa, sprężarka się załącza a jeden z przewodów jest lodowaty, cały oszroniony jednak z nawiewów wylatuje powietrze o temperaturze równej 30 stopni.

Edytowane przez Tikicaca13

Opublikowano

Mam podobny problem. Klimatyzacja działa, sprężarka się załącza a jeden z przewodów jest lodowaty, cały oszroniony jednak z nawiewów wylatuje powietrze o temperaturze równej 30 stopni.

Masz inny problem , na 99 % mało czynnika

Opublikowano

Czynnik uzupełniany dwa tygodnie temu. Wszystko jest okey tylko zimne powietrze nie trafia do kratek nawiewu.

Edytowane przez Tikicaca13

Opublikowano

Czynnik uzupełniany dwa tygodnie temu. Wszystko jest okey tylko zimne powietrze nie trafia do kratek nawiewu.

Nie jest ok. ten przewód nie ma prawa być zaszroniony.... ma być zimny i moze sie skraplać woda.... szron to oznaka złego

Opublikowano

Nie jest ok. ten przewód nie ma prawa być zaszroniony.... ma być zimny i moze sie skraplać woda.... szron to oznaka złego

Problem rozwiązany. Przyczyną okazał się zabrudzony czujnik wewnątrz auta.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

który dokładnie czujnik