Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

CO to za stuk uderzenie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie , mam pewien problem iż wrzucam jedynke i chce mu depnac puszczam szybko sprzeglo i w gaz Audi ostro rusza i z ruszeniem mocny trzask/uderrzenie ( jakby uderzenie ręką w ścianę regips hehe -->porownanie takie) co to moze byc ? Dzieki z góry

Opublikowano

Pewnie jedna z poduszek...

Opublikowano

moze przegub

sprawdz je wszystkie w jakim sa stanie

Opublikowano
moze przegub

Mysle ze trzeba by podjechac na stacje diagnostyczna, bo sam tego na ulicy nie sprawdzi...

Ps. Michal jaki masz fajny nowy awatar.... :thumbup1:

Opublikowano
moze przegub

Mysle ze trzeba by podjechac na stacje diagnostyczna, bo sam tego na ulicy nie sprawdzi...

Ps. Michal jaki masz fajny nowy awatar.... :thumbup1:

u mnie np sluchac taki stuk podczas ruszania ze skretem jest to takie uderzenie jak by kolo pedalow slyszane wiem ze mam koncowki drazkow do wymiany bo sa spekane a ciekawy jestem co tam wiecej sie znajdzie:decayed:

dzieki danu dzis go stworzylem :whistling:

Opublikowano

ja stawiam na poduszki silnika lub poduszkę skrzyni.

Przeguby raczej takich odgłosów nie wydają

Opublikowano
  • Autor

Dodam że ostatnio byłem na przeglądzie i koleś powiedział że jest do wymiany przedni lewy górny wahacz , może to od tego tak mocno wali przy ostrym ruszaniu ? ;]

Opublikowano

ja słyszałem, że jak stuka przy ruszaniu oczywiście przy skręcie jest taki stuk to może być:

1. Końcówki drążków

2. Drążki kierownicze

3. Zużywająca się już maglownica

4. W skrajnych przypadkach przeguby

:wink:

jak ja szukałem po swoim wozie to znalazłem popękane gumy od końcówek drążków i już delikatnie cieknącą maglownice i taki stuk mam przy ruszaniu reszta zawieszenia jest ok potwierdza to test diagnostyczny

Opublikowano

a sprawdź z ciekawości łapę pod skrzynią biegów czy nie jest pęknięta lub poluzowana.

Opublikowano

ja u siebie mialem dokładnie to samo. Stuk przy mocniejszym depnieciu z miejsca. Szczególnie odczuwalny po pusczeniu gazu i ponownym wciśnięciu. Zajrzałem pod auto i okazało się, że gumowy odbój się rozleciał (z przodu w dolnej części silnika)

Opublikowano
ja u siebie mialem dokładnie to samo. Stuk przy mocniejszym depnieciu z miejsca. Szczególnie odczuwalny po pusczeniu gazu i ponownym wciśnięciu. Zajrzałem pod auto i okazało się, że gumowy odbój się rozleciał (z przodu w dolnej części silnika)

od czego ten odboj ci sie rozlecial?

Opublikowano

od czego ten odboj ci sie rozlecial?

Auto miało wypadek i nikt tego nie wymienił :decayed:

Ja juz napisałem, że stawiam na poduszki silnika lub poduszkę skrzyni biegów. To bym sprawdził pierwsze.

Opublikowano

odbój jest gumowy i z latami prcieje - nic w tym dziwnego nie widzę. Poza tym kiedyś miałem problem z komputerem, falowały obroty i silnik szarpał przy dodawaniu i zwalnianiu gazu. To wykończyło odbój.

Opublikowano

U siebie miałem to samo, po wymianie poduszki jak ręką adjął:naughty:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wszystkim za wypowiedzi:) Jestem zagranicą i dlatego pytam bo wystraszyłem się że to coś grroźnego. Wracam do PL za miesiąc to to zrobię :)