Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ARG] Jaka pojemność butli?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Proszę o informację jaką największą butlę można zamontować w przestrzeni na koło zapasowe a jaką w bagażniku za tylnymi siedzeniami. Dodam że planuje założyć instalację i zależy mi na dużym zasięgu z jednego tankowania. Bagażnik wykorzystuje bardzo rzadko głównie do zakupów i mógłbym poświecić sporą jego część na butle. W przypadku butli w bagażniku proszę uwzględnić to że auto ma silnik 1.8 (125 KM) i nie chciałbym stracić dużo na dynamice auta. Może mógłby się wypowiedzieć ktoś kto ma zamontowaną butlę o pojemności 60 - 80 litrów (taka wydaje mi się optymalna)? Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Jeśli nie zależy ci na bagażniku to montuj taką dużą butlę.No i jeśli gaz to sekwencja i to najlepiej jakaś droższa i oczywiście dobry gaziarz to większość sukcesu żeby się cieszyć oszczędniejszą jazdą i nie czuć za bardzo różnicy w dynamice auta.

Opublikowano

ja mam 60l w bagażniku i jestem zadowolony , zapas mi sie nie wala po bagażniku a i miejsca wystarczy na zakupy czy jakiś wyjazd

Opublikowano

Ja mam bodajże 53 w każdym bądź razie wchodzi mi 43 l. Koło mam bardzo ładnie zapakowane w pokrowiec a wewnątrz koła mam jeszcze mnóstwo miejsca na klucze i inne duperele. Kolego decyzję powinna być uzależniona od tego czy faktycznie wozisz coś w bagażniku czy nie bo jak nie to co Ci szkodzi butla w koło, a jak jedziesz sobie na wycieczkę czy na wczasy to i tak butla za fotelem zajmie Ci tyle miejsca, że bagaże się raczej nie zmieszczą a zapas zawsze możesz wyciągnąć

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście że będzie to sekwencja. Jak na razie dobre opinie słyszałem o instalacjach firmy BRC.

dejwit pisałem że zależy mi na zasięgu z jednego tankowania i dlatego chcę umieścić butlę w bagażniku bo myślałem że wejdzie tam dużo większa. Jak na razie tylko Toma napisał że ma butlę w bagażniku ale 60 litrowy zbiornik daje około 48 litrów gazu a to jest tylko 5 litrów więcej niż w kole ma dejwit. Toma czy do tego auta nie wejdzie większy zbiornik? Dlla 5 litrów więcej nie warto chyba tracić sporej części bagażnika. Na korzyść zbiornika w bagażniku jest w tym przypadku korzystniejsze umiejscowienie obciążenia które jest mniej wiecej na tylnej osi. Czy ktoś ma większą butle niż 60 litrów?

Opublikowano

W miejsce koła też bez łachy wejdzie zbiornik 59L, więc różnica żadna w tym momencie.

Opublikowano

wejdzie dużo większy myślę że 80-100l , moja butla zajmuje ok 30 cm głębokości chciałem żeby mieściła się w zwężeniu bagażnika przez co nie straciłem wiele na jego pojemności . Jeśli chodzi o wyważenie auta to zbiornik jest nad osią , przy napędzie Q daje mi to odczucie dociśnięcia tyłu . Po tankowaniu jakoś lepiej sie czuje w aucie :). umieszczę na dniach fotki to popatrzysz jak to wygląda