Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o analizę logu - notlauf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Od tygodnia pojawil mi sie problem z turbodoładowanie w aucie, mianowicie 2 razy wskoczyl mi w tryb awaryjny. Zazwyczaj to bylo w granicach 120km/h ale nie zawsze turbo sie wylacza. Podlaczylem u znajomego na szybko auto zeby sprawdzic na czym problem polega.

Wynik testu:

00564

P0234 - przekroczona gorna granica regulacji cisnienia doladowania sporadycznie

N75 - zawor elektromagnetyczny

G31 - ciesnienia turbodoladowania

komputer stwierdzil ze chodzi o jedno z dwóch, może ktos mial podobny problem. Auto ma przejechane 145tys. km 2007rok, odpala za pierwszym razem zero jakich kolwiek innych objaw.

Opublikowano

komputer stwierdzil ze chodzi o jedno z dwóch

Komputer to optymista :)

Jestem pewien, że problem będzie powodowała przycinająca się zmienna geometria turbosprężarki (będzie konieczność jej czyszczenia).

Czujnik G31 można wykluczyć lub wskazać jako sprawcę dopiero patrząc w wartości w logu statycznym grupy 010 oraz dynamicznym grupy 011. Elektrozawór N75 można na próbę podmienić na inny sprawnie działający lub podmienić go miejscami z elektrozaworem N18 od sterowania zaworu EGR, który masz w silniku. Szkoda tylko, że nie podałeś symbolu silnika bo nie wiemy czy mamy do czynienia z pojedynczymi elektrozaworami czy też ze zintegrowanym elektrozaworem magnetycznym.

Opublikowano
  • Autor

komputer stwierdzil ze chodzi o jedno z dwóch

Komputer to optymista :)

Jestem pewien, że problem będzie powodowała przycinająca się zmienna geometria turbosprężarki (będzie konieczność jej czyszczenia).

Czujnik G31 można wykluczyć lub wskazać jako sprawcę dopiero patrząc w wartości w logu statycznym grupy 010 oraz dynamicznym grupy 011. Elektrozawór N75 można na próbę podmienić na inny sprawnie działający lub podmienić go miejscami z elektrozaworem N18 od sterowania zaworu EGR, który masz w silniku. Szkoda tylko, że nie podałeś symbolu silnika bo nie wiemy czy mamy do czynienia z pojedynczymi elektrozaworami czy też ze zintegrowanym elektrozaworem magnetycznym.

Jest to typ silnika BRE

Jezeli chodzi o Turbo do czyszczenia, dlaczego ma byc odrazu kiedy nie mam zadnych szarpan podczas dodawania gazu. Kiedys mialem golfa GT TDI tam mialem tez problem z turbo, okazalo sie ze byly lopatki zapieczone ( bylo czuc szarpanie podczas dodawania gazu + tryb awaryjny odlaczajacy turbo) Tutaj tylko ze odlaczajace sie turbo przy okolo 120km/h i dzis tez mi sie tak stalo.

Pozdrawiam