xcentriq Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 Mam pytanie dotyczące prawidłowości danych dotyczących silnika 2.0 TFSI BWE w A4 B7 Na Wikipedi w tabeli danych ten silnik ma "280 Nm przy 1800 obr/min" Na wykresie z mojego auta : Jak widać jest mała różnica. Czy to normalne ?
KICHOL Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 to są błędy (różnice) pomiarów...........fabryki hamują silniki pod obciążeniem, my hamujemy całe samochody jak dodasz do tego różnice temperatur i ciśnienia jak również stopień zużycia silnika to taka różnica jest całkiem możliwa..........i wykres jest okiej
KICHOL Opublikowano 17 Lipca 2012 Opublikowano 17 Lipca 2012 można się przyczepić do końcówki wykresu od 5500rpm mogło iść jeszcze trochę.........może za mało paliwa lub powietrza......ale o to dokładnie zapytaj się posiadaczy 2.0tfsi poszukaj wykresów lub wklej swój w tym miejscu Wykresy po modyfikacjach, projekty modyfikowanych aut
longerooo Opublikowano 23 Lipca 2012 Opublikowano 23 Lipca 2012 coś mi sie wydaje,że kończy Ci sie pompa wysokiego ciśnienia lub jej popychacz bo od 5000 zaczyna paliwa brakować lub kat już przy pchany:)
domialex Opublikowano 23 Lipca 2012 Opublikowano 23 Lipca 2012 coś mi sie wydaje,że kończy Ci sie pompa wysokiego ciśnienia to brzmi sensownie... faktycznie taki jest objaw padajacej pompy...
Rekomendowane odpowiedzi