pirsi Opublikowano 18 Lipca 2012 Opublikowano 18 Lipca 2012 Witam mam problem gdyż przy przyspieszaniu tj. od ok. 1400 do 2200 obr/min silnik zaczyna wpadać w wibracje tak że trzęsie całym silnikiem i skrzynią (efekt jakby silnik nie dostawał momentami paliwa). Dzieje sie to prawie na każdym biegu szczególnie na 3,4,5 gdy na małych obrotach wcisniemy cały pedał gazu i auto zaczyna przyspieszac, do tego teraz jeszcze po wyrzuceniu na czasem gaśnie i trudno go odpalić ponownie i do tego nie ma żadnych błędów .Dodam że niedawno wyczyścilem zawór EGR, kupiłem nowy przepływomierz oraz wymieniłem poduszki pod skrzynią i silnikiem a także rozrząd .Mysle że mogą siadać pompki bo auto już ma 320000 tys., chyba że mechanik zle złożył rozrząd bo wydaje mi sie że przedtem nie bylo tego,ale to może tylko zbieg okoliczności. Prosze o jakąś podpowiedź?
Bieniek Opublikowano 18 Lipca 2012 Opublikowano 18 Lipca 2012 U mnie tak bylo,gdy padla mi pompa vacum.
pirsi Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Opublikowano 18 Lipca 2012 czyli może być to ?, czy jest jakiś sposób choć wątpie by ją sprawdzić czy poprostu trzeba wymienic i wtedy dopiero bedzie widoczny efekt ?
Rekomendowane odpowiedzi