Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[Avant] Zablokowany bagażnik 98'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi mi o jedynkę, ten cały czarny bajzel:

View image: zdjcie0687

Te dwa otwory na górze to mocowanie do klapy, odkręcasz, gdzieś tam rozłączasz cięgno i klapy nie powinno nić trzymać:

2456654785

Opublikowano
  • Autor

a na jaki uj i co robi z tyłu ten mikrostyk (ten na samym środeczku z logo audi)? bo jak go ruszałem to coś dawało jakiś sygnał i cykało mi gdzieś przy tylniej lampie, tam gdzie mam pompkę centralnego :eusathink:

normalnie przecież to qr** zwykły, prosty zamek a tak ciśnienie może podnieść :kwasny:

Opublikowano

Prawdopodobnie ale to tylko prawdopodobnie jest to czujka zamkniętego/otwartego bagażnika lub to może jeszcze być krańcówka oświetlenia bagażnika :wink:

Opublikowano
  • Autor

Daroo a wiesz jak dokładnie działa ten srebrny kawałek metalu co wyżej wrzuciłeś?Bo wydaje mi się, że on po prostu czegoś nie łapie w końcowej fazie swego ruchu :eusathink: I pod nim (już w tej metalowej puszce) jest jakiś biały kawałek plastiku :eusathink:

Opublikowano

Najprawdopodobniej zwania jakaś zapadkę która obecnie blokuje ten "hak" która zawija się o uchwyt który jest przykręcony do "ramy" auta. A próbowałeś odkręcić ten zamek? Te dwie śruby co ci pisałem wyżej?

Ewentualnie jutro popołudniu mogę poszukać taki zamek otworzyć go i zrobić foto ale jak pamiętam on chyba nie jest skręcany tylko taki pościskany blachami...

Opublikowano
  • Autor

Właśnie też mi się wydaje, że on nierozbieralny jest :kwasny: Jutro jadę do mechanika, znawcy audi i może on cos pomoże :wink: A z rozkręcaniem swojego zamka poczekaj. Najwyżej jeśli będę takowy potrzebował do odkupię od Ciebie :thumbup1:

Opublikowano

Mi jak sie blokował to po 2tyg potrafił sam sie otworzyć, chociaż jak raz sie otworzył to juz nie można było go zamknąć:facepalm: wymieniłem wtedy zamek, ale póxniej dalej wariował otwierajac sie samoczynnie podczas jazdy bądx przy odpalaniu silnika:facepalm:

Teraz to juz niewiem czy te klamki zamontuje:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Tylko Kowi Ty chyba masz te na mikrostyki klamki? Bo ja mam jeszcze te starsze :wink:

Mam nadzieje, że mechanior ogarnie temat, chociaż do takiego stopnia, zeby pokazał mi jak to otworzyć ze środka :decayed: Bo jak nie otworzę bagażnika to nie zamontuje bagaznika na rowery a wtedy wyjazd wakacyjny bedzie do d*py. Także od umiejętności mechanika zależy mój nastrój podczas urlopu :decayed:

@Daroo: Ile byś chciał za zamek? Jeżeli jest sprawny oczywiście? Bo w moim jakiś plastik sie już wyrobił i raz załapie a raz nie. Czekam na info. Pozdrawiam