Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Avant RS4 Style

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :)

Uzytkownikiem forum jestem juz dluzsza chwile ale niespecjalnie sie udzielam, glownie przegladam dzial sprzedazy i inne auta w Moja A4. Konto zakladalem z mysla o zakupie pewnego auta od klubowicza, tak jak to zrobilem w przypadku mojego poprzedniego autka tj B4. Obecna A4'ke odkupilem od Bonia, kompletnego maniaka na punkcie swojego samochodu z czego ja teraz czerpie profity :-) 90% zmian w aucie to wlasnie On i jego wolny czas :)

A teraz troche o aucie.

Slinik

-byl 1,8 125 km seryjnie, jest po Swapie na 1.8T 150 KM AEB

-Nowy gaz sekwencyjny STAG 300+, reduktor magic jet Power 350km,wtryski hana h2000

-TIP

-Test Pipe

-Program na 190 km robiony w digitun

Zawieszenie

-Zawieszenie seria 1be przod, MTS'y zolte tyl ze sprezynami 1be

Koła

Przód 225/45/17 8.5j i Tył 245/45/17 9.5j 17 RH ZW3 z polerowanymi rantami

Wyposażenie

-FIS

-kierownica z ESY

-boost

-Klimatronik

-nowa skora perforowana obszywana na zamowienie wraz z boczkami i dodatkami

-4 x el.szyby

-el.lusterka

-el.składane lusterka

-el.podgrzewane lusterka

-podgrzewane fotele

-wspomaganie

-central

-xenon

-2x poduszka powietrzna

-turbotimer

Wykonane zmiany

Boniu:

-Orginalny Zderzak RS4 ze spryskiwaczami i światłami dziennymi

-Grill RS4

-Poszerzone nadkola przednie i tylne

-Przyciemnione wszystkie szyby

-Zlikwidowana listwa na tylnej klapie

-Pomniejszona wnęka na tylna rejestracje

-Usunięte wszystkie listwy z karoserii

Ja:

- Powrót klapy do serii

- Powrót grilla do serii RS4

- Obwódki szyb chrom

- Ponownie poszerzone tylne nadkola, tak by dopasować bez zwężania zderzak z RS'ki

Plany na najbliższą przyszłość:

- Zmiana reduktora na KME Silver Turbo

- Lusterka i relingi w chrom

- Intercooler

Zdjęcia po zakupie od Bonia:

20110917119.th.jpg20110917115.th.jpg20110917114.th.jpg20110917112.th.jpg20110917112.th.jpg20110917110.th.jpg20110917109.th.jpg20110917108.th.jpg20110916107.th.jpg20110916106.th.jpg20110916105.th.jpg20110916104.th.jpg20110916103.th.jpg20110916102.th.jpg20110916097x.th.jpg

20110917118.th.jpg20110917117.th.jpg

W trakcie poszerzania tylu:

img0319xv.th.jpgimg0318wb.th.jpgimg0317u.th.jpg

Kiepskie, ale aktualne zdjęcia:

img0340qv.th.jpgimg0339fx.th.jpgimg0336qr.th.jpgimg0335az.th.jpgimg0334gty.th.jpgimg0333ny.th.jpgimg0332yq.th.jpgimg0331s.th.jpgimg0328er.th.jpg

Opublikowano

na tył dystans i inna opona bo wygląda licho :)

Opublikowano

Auto bardzo ładne, tylko dokładkę od cupry wywaliłbym :wink:

Opublikowano
  • Autor

Sa dystanse 20mm ;) Ale na dodanych fotkach faktycznie ich nie ma :)

Dodaje zdjecia dopiero w tej chwili, zle poukladalem bo nie mam praktyki w tworzeniu tematow :)

Opublikowano

Dodaje zdjecia dopiero w tej chwili, zle poukladalem bo nie mam praktyki w tworzeniu tematow :)

fura elegansia boniu dbal, tylne kratki pomalowane w kolor auta czy zludzenie? trzaeba by wywalic listwy z drzwi i te dolne zgarniajace i jakis prozek i malinka czemu grill poszedl precz?
Opublikowano
  • Autor

kratki tyl sa czarne :) listwy z drzwi mowisz o tych dolnych, przy progach ? bo tych srodkowych nie ma :) Progi z rs'ki dostepne sa tylko w laminacie na allegro za 4xx zl, a z S'ki kosztuja niestety chore jak na taki gadzet pieniadze ;)

Co do grilla - seria w sensie powrot do seryjnych kolorow, Boniu zrobil calosc na czarno i to przy przejsciu na chrom mi nie pasowalo :)

Opublikowano

fura elegansia boniu dbal, tylne kratki pomalowane w kolor auta czy zludzenie? trzaeba by wywalic listwy z drzwi i te dolne zgarniajace i jakis prozek i malinka czemu grill poszedl precz?

Masywnych progów brakuje i patrząc pod kątem od tyłu to przód jest mniej poszerzony.Trzeba by zapodać przednie błotniki Rsa.Wydaje mi się że był by lepszy efekt.

img0339fx.jpg

Opublikowano
kratki tyl sa czarne :) listwy z drzwi mowisz o tych dolnych, przy progach ? bo tych srodkowych nie ma :) Progi z rs'ki dostepne sa tylko w laminacie na allegro za 4xx zl, a z S'ki kosztuja niestety chore jak na taki gadzet pieniadze ;)

Co do grilla - seria w sensie powrot do seryjnych kolorow, Boniu zrobil calosc na czarno i to przy przejsciu na chrom mi nie pasowalo :)

dolne dolne, co do progow fajne sa z omegi C
Opublikowano
dolne dolne, co do progow fajne sa z omegi C

Dobrze powiedziane.Ale on jak ma poszerzony przód i tył to te progi z Allegro z rs4 dopasować.

Opublikowano
  • Autor

Przod jest znacznie mniej poszerzony, bo byl robiony przez Bonia razem z tylem, mialem okazje zrobic tyl i jest, przod czeka na swoja kolej :) Ze swoich pieniedzy nie wydam 2 x 800-900zl za nadkola z RS'ki, to nie sa kwoty na moje warunki i uwazam to za przerost formy nad trescia :)

Poki co musi byc jak jest, jak ktos, odpukac, stuknie mnie w przod to bedzie okazja zeby to zmienic :)

Lakiernik proponowal mi zdjecie tych listw, ale wiazalo sie to z malowaniem reszty drzwi i niestety nie wykazalem sie cierpliwoscia - zmiany trwaly rowny miesiac a ja zarabiam tym autem na chleb, wiec moze nastepnym razem;)

Mrogal, masz moze dostep do jakiejs fotki z progami od omegi na avancie ?

Opublikowano

U niego we wątku zobacz.Teraz nie dawno rezał.

Ja mam tylko takie swoje

lllc.jpg

Opublikowano
  • Autor

Ok :) w jaki sposob poszerzales swoj tyl Cymek ? na bazie blotnikow budowales ksztalt?

Opublikowano

Mrogal, masz moze dostep do jakiejs fotki z progami od omegi na avancie ?

grejmyjkakorr.jpg

Opublikowano

Ja i Mrogal dopasowywaliśmy zderzak do błotników.

Opublikowano
  • Autor

dzieki :) U Mrogala faktycznie widac ze tyl nie poszerzany, ale u Ciebie jest podobny ksztalt jak u mnie, nic nie robiles z blotnikiem ?

Opublikowano
  • Autor

faktycznie na fotach z dalszych stron Twojego watku widac ze nie poszerzany, szacun za ilosc pracy przy zderzaku zeby go dopasowac bez poszerzania :-)

Opublikowano
faktycznie na fotach z dalszych stron Twojego watku widac ze nie poszerzany, szacun za ilosc pracy przy zderzaku zeby go dopasowac bez poszerzania :-)

A jesteś pewien ze Boniu przód poszerzał.Mi się wydaje że nie.On chyba pierwszy przód miał z Rsa i też zderzak był zwężany.

Opublikowano

przod byl poszerzany :) ale nie tak jak RS :)... Dbaj mi tam o nia bo jak nie to wiesz chłosta

Opublikowano
  • Autor
:D