baca21 Opublikowano 27 Lipca 2012 Opublikowano 27 Lipca 2012 Witajcie. Czy da się wymianić uszczelkę <br /><br /> bez wyciągania całego dyfra? tak na marginesie... kawałek gumy 160 zł a ASO
fenix_ Opublikowano 29 Lipca 2012 Opublikowano 29 Lipca 2012 raczej nie... ale nie ma az tyle roboty z wyciągnięciem dyfra!
pawelwor Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Czy przy wymianie uszczelniaczy nr 18 trzeba je nasmarować jakimś smarem? Jeżeli tak, to jaki będzie dobry?
baca21 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2012 nie jestem ekspertem ale po prostu nasmarowałbym je olejem z dyfra- przecież to z nim będzie współpracować a na pewno łatwiej się nałoży..
pawelwor Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Pytam, bo w etce widnieje pozycja nr 30, czyli pasta uszczelniająca do uszczelniaczy wałów. Czy poza uszczelniaczami i olejem do mostu coś jeszcze trzeba mieć? Jakieś smary czy coś?
PawelEn Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Temat dotyczy uszczelniacza tylnego dyferencjału od strony wału napędowego(nr 857525275), więc nie będę dublował tematów. Moje pytanie jak dostać się do niego? Ten kielich jak jest zespolony z wałem? W środku nie ma żadnej śruby, ani nakrętki... albo inaczej formułując pytanie podpowie ktoś jak to rozebrać, żeby się dostać do tego uszczelniacza?
patrykmucha3 Opublikowano 11 Marca 2021 Opublikowano 11 Marca 2021 W dniu 16.04.2016 o 13:37, PawelEn napisał: Temat dotyczy uszczelniacza tylnego dyferencjału od strony wału napędowego(nr 857525275), więc nie będę dublował tematów. Moje pytanie jak dostać się do niego? http://fs5.directupload.net/images/160416/kfry5hww.jpg Ten kielich jak jest zespolony z wałem? W środku nie ma żadnej śruby, ani nakrętki... albo inaczej formułując pytanie podpowie ktoś jak to rozebrać, żeby się dostać do tego uszczelniacza? Udało Ci się rozebrać i wymienić ten uszczelniacz?
Dev Opublikowano 11 Marca 2021 Opublikowano 11 Marca 2021 7 minut temu, patrykmucha3 napisał: Udało Ci się rozebrać i wymienić ten uszczelniacz? trzeba rozpołowic dyfer i zdjac pierscien zabezpieczający wówczas wyciagniesz całą póloś
Rekomendowane odpowiedzi