Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cieknie lekko olej prawdopodobnie z turbo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam taki problem poniewaz jak zostawie auto na asfalcie i odjade za 30 minut zostaje troche oleju na asfalcie po prawej stronie. Prawdopodobnie cieknie spod turbo miedzy czescia zimna a goraca. jak to naprawic i w czym moze byc problem? samochod nie traci na mocy itd.prosze o pomoc.

Opublikowano

musisz zlokalizować wyciek w 100% bo tak to nie wiadomo co ci poradzić, powycieraj wszystko na czysto i obserwuj.

Opublikowano

Z pomiędzy nie może cieknąc. Jak już to ze spływu oleju z turbo, który znajduje się akurat po środku.

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie wytarłem spod turbo po srodku i przejechalem okolo 6km na pełnym bucie turbo ciagnie pieknie od 1500obrotów zero oleju. ale gdy dotykam palcami spod turbo to jest lekko spocone. jakies pomysly?

Opublikowano

Daj fotke może. Olej z turbo może się wydostawac albo wężem albo spływem oleju jak uszczelka siądzie. innej filozofi nie ma.

Opublikowano
  • Autor

Prawdopodobnie jest to spływ poniewaz jak dotykałem palcami pod turbo to czulem lekka wypustkę. Z fotkami raczej ciezko bo nie mam kanału a z gory tego sie nie zobaczy..

Opublikowano

moze byc nieszczelnosc po str pompujacej - po zdemontowaniu korpusu powinien sie tam znajdowac na obwodzie duzy oring koloru czerwonego...

chyba ze wyciek jest z polaczenia przewodu powrotengo oleju do bloku silnika przy turbosprężarce. do wymiany uszczelka taka -

Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.tomson.com.pl/data/gfx/pictures/large/4/4/844_1.jpg

Opublikowano

Dzięki. Myślałem że może sam coś poradzę ale widzę że nie ma takiej możliwości.

Opublikowano
  • Autor

Podjade do mechanika i zobaczymy co jest nie tak. Jazda z takim wyciekiem jest niebiezpieczna dla silnika i sprezarki ? dodam ze duzo nie jezdze a wymienilbym dopiero to jakos pod koniec sierpnia..

Opublikowano

niebezpieczna to nie... turbinie oleju nie brakuje wiec jest smarowana...jesdyne co to ekologia i szkada kasy na kupowanie oleju i dolewki... zeby to było zapocenie ale jak zostawiasz slady... na poczatek sprawdził bym ten odpływ oleju z turbo bo do uszczelnienia "muszelki" to juz trzeba wyjac turbo...

Opublikowano

mysle ze masz mały wyciek ze spływu olejowego , tam jest metalowa uszczelka , po jej wymianie powinno byc ok ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

poczytałem troche i odkreciłem wąż co wychodzi z turbiny do filtra i jest w nim troche oleju. porobiłem zdjecia.

ImageShack™ slideshow

---------- Post dopisany at 20:18 ---------- Poprzedni post napisany at 19:38 ----------

Spływ olejowy by tak zarzygał miedzy cześcią gorąca a zimną ? w rurze do filtra nie bylo tak ze olej kapał tylko jak wsadziłem palce to bylo troche tego oleju na nich. help :)

---------- Post dopisany 11-08-2012 at 11:40 ---------- Poprzedni post napisany 10-08-2012 at 20:18 ----------

Byłem u mechanika i od razu wyjal wszystko co potrzebne aby dostać sie do turbiny i winna była rurka co wchodzi z góry do turbo byla po prostu poluzowana i lało olejem przy okazji sprawdzilem sobie wirnik turbiny i ma minimalny luz którego prawie wogole nie czuć także jak na razie jest ok :) koszt 0zł bo mechanik po sąsiedzku :D