Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana pompy wspomagania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie

Mam taki problem, a dokładnie walnęło mi wspomaganie tak nagle. I nie wiedziałem co albo maglownica albo pompa. Kupiłem używaną pompę 100% sprawna podobno z innego nowszego rocznika. Zakupiłem płyn do wspomagania 2 L SWAG zielony tak mi powiedzieli że taki będzie ok. Wyjąłem starą pompę i bez zapalenia samochodu kręciłem kierą aby cały płyn zeszedł z układu zleciało może z pół litra. Założyłem używkę wlałem płyn i kręciłem kołami. Wlałem może z 800ml płynu później płyn strasznie się pienił więc na włączonym silniku kręciłem kierownicą w jedną i w drugą stronę. Płyn chyba już sie nie pienił. Sprawa wygląda tak że wspomaganie raz jest raz nie ma, a na postoju wspomaganie jest gdy dodam więcej gazu. Pomóżcie czy układ może być zapowietrzony, czemu tak mało weszło płynu do wspomagania i czy dobry płyn mi wcisneli

Opublikowano

Weź auto na podnośnik i spróbuj jeszcze kilka razy pokręcić z kołami w górze, od prawej do lewej na maxa.

Opublikowano
  • Autor

dziś tak samo próbowałem na maxa i zauważyłem że jak wcisnę gaz trochę kręcę do oporu to pompa lekko buczy chyba znów dziś spuszczę cały płyn i spróbuje zalać od nowa

Opublikowano

Plukales uklad wczesniej?

Opublikowano
  • Autor

nic nie płukałem spuściłem cały płyn zalałem nowym. to robiłem wczoraj dziś wezmę spróbuje jeszcze raz spuścić płyn i zalać od nowa a czym mogę wypłukać zbiorniczek wspomagania

---------- Post dopisany at 12:31 ---------- Poprzedni post napisany at 12:23 ----------

i czy dobry ten płyn jest na płynie pisze minerał i tak powiedzieli że mam zalać

Opublikowano

Trzeba bylo caly uklad przed zalaniem nowego plynu przeplukac. Jak pompa padla to mogl sie syf do ukladu dostac.

Opublikowano
  • Autor

dziś zobaczę co i jak ale to wygląda tak że jak dodam trochę gazu to wspomaganie jest. Spróbuje dziś jeszcze raz zlać i zalać nowym

---------- Post dopisany 10-08-2012 at 12:31 ---------- Poprzedni post napisany 09-08-2012 at 13:21 ----------

Chyba się samo naprawiło bo teraz ok chodzi ale dla świętego spokoju będę ściągał płyn strzykawką i zalewał nowym

• 4 lata później...
Opublikowano

Siemanko,

Orientujecie się gdzie można znaleźć jakieś foto story o wymianie pompy? bądź wideo?

Sam przymierzam się do takiej wymiany z racji iż coś zaczęło zawodzić :/

Płyn wygląda na czysty i nie ma w nim żadnego pienienia etc.

Gdy skręcę koła na max, z pod maski wydobywa się buczenie i kierownica robi się ciężka, przy dodaniu gazu lekko odpuszcza, przy skręcaniu w czasie jazdy bez gazu też twardnieje.

Powyższe objawy wskazują ewidentnie na pompę czy może to być kwestia płynu?

Nie chcę pier..lić się z tym dwa razy więc fachowa podpowiedź będzie na wagę złota.

Pozdro.