Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dziwne syczenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam małe pytanie.

Kiedy dodaje gazu i silnik osiąga już 3,5 do 4 tys.obr.na minutę to słychać takie dzienne syczenie.

Nie dawno skończyła mi się klima i muszę jechać ja , myślicie ze to przez puste klime słychać takie syczenie?

Opublikowano

Być może masz dziurę w którymś z wężów, niech ktoś dodaje gazu, a druga osoba słucha gdzie syczy

Opublikowano

Syczy z okolic turbo

Mam nadzieje ze to nie turbo,14 tys km wymieniałem na nowe,i autko dobrze ciągnie i mam nadzieje że to nie one.

Opublikowano

Zobacz węże, tylko tak jak pisałem ktoś musi gazować a druga osoba słuchać gdzie syczy

Opublikowano

Właśnie teraz patrzyłem i nie mogłem dokładnie tego zlokalizować skąd tak syczy.Stałem koło samochodu i żona zaczęła nim ostro ruszać i było słychać taki dźwięk jak by

nacisnol pistolet z powietrzem.Idę teraz zdjąć pokrywę i popatrzę jeszcze tam, może coś .

A jest tam taką możliwość że jakiś wąż lub uszczelka od turbo się uszkodzilo?

Opublikowano

Zobacz węże od turbo te grube, ale bez kanału będzie ciężko coś wybadać.

Czasem pęknięcia nie widać dopiero jak gazujesz to się pokazują

Opublikowano

A jest możliwe że znowu turbo pada?

Opublikowano

Nie słyszałem nie widziałem więc ciężko powiedzieć:kwasny:

Opublikowano
Witam mam małe pytanie.

Kiedy dodaje gazu i silnik osiąga już 3,5 do 4 tys.obr.na minutę to słychać takie dzienne syczenie.

Nie dawno skończyła mi się klima i muszę jechać ja , myślicie ze to przez puste klime słychać takie syczenie?

mi syczalo jak byla nie szczelna rurka miedzy egr a kolektor wydechowy..i na duzych obrotach bylo slychac powietrze..

Opublikowano

Możliwe, że jak montowali Ci turbo to któraś z opasek jest nie dociągnięta

Opublikowano

to na pewno nie turbo, nie masz się co martwić raczej natomiast gdzieś powietrze ucieka i dlatego syczy, przepatrz okolice filtra....

Opublikowano

Dziękuję za pomoc.

W poniedziałek jadę do mechaniora, napiszę co było.

Dzisiaj zdjąłem pokrywę, ale dla mnie to czarna magia, więc bez mechanika się nie obejdzie.

---------- Post dopisany 13-08-2012 at 11:14 ---------- Poprzedni post napisany 11-08-2012 at 23:47 ----------

Problem rozwiązany, jakiś wąż był pęknięty.

Opublikowano

Drogi taki wąż jest?

Opublikowano
Drogi taki wąż jest?

zależy który. chodzi o nr.5 na foto

image.jpg

<br /><br />

Opublikowano

Tak :)

Opublikowano

20120815_100838.jpg

<br /><br />

---------- Post dopisany at 10:49 ---------- Poprzedni post napisany at 10:48 ----------

20120815_100854.jpg

<br /><br />

---------- Post dopisany at 10:49 ---------- Poprzedni post napisany at 10:49 ----------

Koszt za nowy + robocizna 190 euro