BRUNEREK Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Witam wszystkich od pewnego czasu gdy się zatrzymałem po dłuższej jeżdzie i po 10 min gdy chciałem zapalić silnik zapalił i zgasł 3 razy pod rząd, za 4 odpalił i pracował normalnie , dziś po tygodniu od tamtych zdarzeń znów powtórka z tym że zapalił i dziwnie rzegotał i po kilku sekundach zgasł potem odpalił normalnie ,pomóżcie jaka może być przyczyna takiego zachowania silnika?
raffik Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Jak wystąpi ten problem jeszcze raz to włącz światła i zobacz jak w tedy odpala... Nie pytaj mnie co i jak,ale to sprawdzony sposób.Jak sie kończy przełącznik od świateł to potrafi tak robić... Jest o tym sporo na forum. Pozdrawiam! PS. Też tak mam w AWX,ale u mnie to nie włącznik świateł...
Broker89 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 a filtr paliwa kiedy wymieniałeś?
BRUNEREK Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2012 filtr paliwa zmieniałem przed zimą
mendrek Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 To juz chyba czas go wymienic ja mialem podobne obiawy ostatnio i wymienilem filtr paliwa, przedmuchalem wezyki i teraz smiga az milo Pzdr
BRUNEREK Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Dzięki za podpowiedz i dam znać czy problem znikł Pozdrawiam ---------- Post dopisany at 18:48 ---------- Poprzedni post napisany at 18:43 ---------- Zapomniałem napisać że VAG pokazał błąd w sterowniku silnika 18080 - Coolant Fan Control 1: Open or Short to Ground P1672 - 35-00 - - nie znalazłem usterki bo wszystko chyba jest ok usunąłem błąd i nie wrócił Być może że to była przyczyna. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi