Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BOV czy DV+TIP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak czytalem troche na temat bov i dv i w sumie sam nie wiem jedni polecaja jedni odradzaja. chcialbym uzyskac ten dzwiek psssssss ale bez utraty na mocy . z tego co czytalem bov

daje ladnie taki dzwiek ale sa minusy spalanie wzrasta turbina dostaje po d*pie co na pompuje to jej wypuscimy :)dlatego tez czytalem o dv. i wlasnie nie weim czy nie wsadzic forge 007 _ jakis sztywny dolot na stozku. myslalem takze o dv z tt225 ale podobno to ten sam zawor co w 1.8t. pasowaloby w koncu owalic mit bov czy dv. przy dv +stozek osiagne ten efekt pssssss bez straty doladowania w turbinie ? gdzie moge znalesc taki sztywny dolot do 1.8t znalazlem na allegro ale za 500zl :( ogolnie to mam wiecej pytan typu

1 bov czy dv +dolot

2 down pipe za 300pln czy moze cos innego

3 fmic dedykowany czy moze cooolera z iveco albo tt i rury dolotowe ale skad :)

4 jaki program wsad mu dac z audi tt moze? kolega kupil kabel smpps i wlasnie tak mnie korci cos mu wrzucic :)

to nie ma byc potwor zeby mial bog wie ile koni :) ale zeby no mialo wiecej jak seria cos w granicach 180-200 kucy:)

z gory dziekuje wszystkim za rady!!jesli nie uzyskam tu informacjii to moze na summers cars party 15 wrzesnia w katowicach dorwe kogos z modami :)

Opublikowano

załóż sobie najpierw stożek ze sztywnym dolotem to sobie zobaczysz czy będziesz miał satysfakcjonujące pssst jeśli tylko o to ci chodzi, ewentualnie wywal jeszcze kata wcześniej i wstaw DP żeby odetkac trochę turbo + FMIC - oczywiście podleć potem na strojenie tego

z DV był nie kombinował bo sam w sobie on nie podnosi mocy, chyba że będziesz chciał sapanie jak w starym jelczu

i nie rozumiem skąd twoja teoria o skracaniu żywotności turbiny przez DV - w końcu on jest po to żeby wirnik turbo nie zmienił miejsca zamieszkania :)

chyba że ja sie mylę w mojej teorii

program z TT wątpię żeby pasował, tylko dobry program u osoby ktora to ogarnia, chyba że znajdziesz jakiś wsad ale od B5

Opublikowano
  • Autor

Piotrku nie pisalem o DV ze skraca tylko o BOV zawoze upustowym :) to byloby bezsensu gdyby tak napisal o DV skoro jest fabrycznie montowany :)

"z tego co czytalem bov

daje ladnie taki dzwiek ale sa minusy spalanie wzrasta turbina dostaje po d*pie :"

no wlasnie chyba tak zrobie jak mowisz na dzien dobry sztywny dolot + down pipe jesli mi nie spasuje to bede dalej cos kombinowal a masz moze jakies namiary na w miare przysteny taki sztywny dolot i downpipe'a moze ktos z forumowiczow zajmuje sie takowa produkcja?? pozdrawiam!!

Opublikowano

Napisz do kolegi bakuś z forum, on jest producentem wiec moze zrobi ci fajne ceny, zarowno na tipa pod stozek jak i dp

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

---------- Post dopisany at 00:09 ---------- Poprzedni post napisany at 00:06 ----------

A co do bova to tez nie jest tak ze odrazu skraca zycie turba, tylko ze puszcza zmierzona wczesniej przez przeplywomierz powietrze w atmosfere, a nie powinno tak byc bo ecu moze wtedy wariowac

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

Opublikowano
  • Autor

no i dziekuje ci Piotrku za odpowiedz teraz pisze do bakusia i o to mi wlasnie chodzilo . co do bov'a tez mi o to chodzilo ale nie wiedzialem jak to napisac :) Dzieki!!