Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Proszę o analizę logów i turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym sprawdzić kondycje auta czy nic mu nie dolega i czy turbina jeszcze dobrze ładuje. Dodam, że czasami falują obroty na biegu jałowym. Jak możecie zobaczcie w moje logi :wink:

Log (0 - 020,031,032)

Log (1 - 001,002,004)

Log (2 - 033,034,115)

Log (3 - 115,118)

Opublikowano

na poczatek do sprawdzenia szczelnosc układu turbo od przepływki do głowicy włacznie z odmami i DV jak bedzie ok to przepływka do wymiany na nowego boscha . swiece kiedy były wymieniane ?

Opublikowano
  • Autor

Świece w zeszłym miesiącu wymieniałem:wink:

Opublikowano

jakie swiece załorzyłes ? bo mocno cofa ci zapłony jak na nowe swiece

Opublikowano

na jakim paliwie robiłeś te logi??? :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Logi robione na zwykłej 95 z orlena, a na co dzień jeżdżę na gazie:wink:. Świece to NGK VL37 PFR6Q

Opublikowano

Przpływka mogła by zmieżyć troszkę więcej no i dziwne to cofanie zapłonów :whistling:Filterek powietrza czysty?

Zaglądnij do odmy bo tam jest taki zawór który ma trzymać w jedną stronę i przy jego niesprawności częst lubi falować.

Opublikowano

sprawdz szczelnosc całego układu turbo sprawdz tez ten zaworek o którym mówi grzes jakm równierz pod koletorem masz jeszcze edzaktor i zaworki od par paliwa . jak bedziesz podszepował pomocy to chetrnie pomoge . co do cofania zapłonów nalezało by jeszcze sprawdzic cewki i stukowce jak cos to mam sprawdzone cewki i stukowce . ile pali ci oleju silnik ?

Opublikowano
  • Autor

OK postaram się posprawdzać w najbliższych dniach co się da, oleju bierze od wymiany do wymiany czyli 10 tyś. około 1l może mniej, nie wiem czy to dużo? A czy napinacz łańcucha który upomina się już o wymianę i oczywiście razem z nim łańcuch rozrządu może powodować cofanie zapłonu?

Opublikowano

napinacz nie bedzie miał na to wpływu . jesli bedziesz chciał wymieniac napinacz to na allegro jest gostek który sprzedaje orginały bez znaczka za rozsadne pieniadze bo w serwisie napinacz i łancuch to ok.2000 pln. ja mam u siebie załrzony ten napinacz i juz mam przelatane 50 tys i jest ok .

Opublikowano
  • Autor

Jak możesz to podeślij namiary na priv na tego gościa:wink: napinacz sam wymieniałeś?