Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Drżące sprzęgło

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie i Panie szybkie pytanie dotyczące sprzęgła .Miesiąc temu wymieniałem sprzęgło na nowe ,Luk , mechanior wymienił mi same sprzęgło ,mam nadzieję ,ale po miesiącu coś charczy przy skrzyni biegów', jak wciskam sprzęgło to mniej ,ale cała skrzynia drży i słychać metaliczny dźwięk . Czyżby felerne sprzęgło ,czy koło zamachowe, bo ten silnik nie ma dwumasa ,tak powiedział mi mechanik ,a chciałem wymieniać razem ze sprzęgłem ,ale powiedział że jest dobre . Podejrzewam ,że koła nie przetoczył (gdzieś czytałem, że trzeba przy zmianie sprzęgła)albo docisk ,lub sprężyny się posypały ,czy też łożysko .Proszę o jakieś sugestie co jest najprawdopodobniej przyczyną ( wiem ze jak nie zajrzę, to się nie dowiem ,ale się nie znam na tym) bo auto stoi w Norwegii i nie wiem, czy nie zakupić nowego sprzęgła czy nie przyjechać na reklamację (1200 km +prom ) nie chce mi się.

Opublikowano

Zadna łapa "wybita" nie jest? I nie przenosi drgań?

Opublikowano

Obstawiam że wymieniłeś samą tarczę sprzęgłową, bo piszesz zbyt ogólnikowo o sprzęgle. Należało wymienić komplet czyli: tarczę sprzęgłową, docisk i łożysko oporowe a z pewnością miał byś spokój. :hi:

Opublikowano

jesli masz taki silnik jak w opisie to masz dwumasa

---------- Post dopisany at 23:42 ---------- Poprzedni post napisany at 23:40 ----------

mozesz nagrac jakis filmik?

Opublikowano
  • Autor

wymieniłem całe sprzęgło, bynajmniej tak mam na fakturze. Filmu nie nagram,tak jak pisałem auto jest w Norwegii a ja w Polsce .Domialex jesteś pewny mechanik powiedział mi że mam koło zamachowe zresztą na allegro do mojego silnika APT są tylko koła zamachowe gdzieś nawet miałem kiedyś tabelę z wszystkimi częściami i silnik mój miał koło zamachowe to nie ważne ważne żeby znaleźć przyczynę.Tu podaję link przykładowej aukcji ze mój silnik ma koło zamachowe dodam że mam typ skrzyni DWA SPRZĘGŁO + KOŁO KPL AUDI A4 B5 1.6 1.8 1.8 T VALEO (2591647413) - motoAllegro

Opublikowano

I tu pojawia się magiczne słowo " bynajmniej". Jeżeli jesteś pewien że problem jest ze sprzęgłem to, albo mechanik skręcając pominął dokręci któryś z elementów albo faktycznie, bo też tak bywa że nowe sprzęgło może się rozsypywac, ale obstawiam na to pierwsze. Pewnośc będziesz miał jak auto będzie na kanale. :hi: