piotrekvka Opublikowano 1 Września 2012 Opublikowano 1 Września 2012 witam wszystkich mam pytanie po wymianie w moje 4 b7 wałka rozrządu i popychaczy zamiennik zauważyłem wzrost zużycia paliwa podawany na komp pokladowym przy spokojnej jezdzie dochodzi momentami do 30 l na trasie jest ok 5. 7 l /100 czy to może mieć coś wspolnego z wymianą walka i szklanek czy po prostu komputer pokladowa traktowac z przymrużeniem oka
.Pablo. Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 Ja po wymianie szklanek, panewek itp miałem przez kilka dni większe spalanie po 3 dniach wszystko wróciło do normy. Ps ja dałem ori części.
stefan1986 Opublikowano 2 Września 2012 Opublikowano 2 Września 2012 też zauważyłem większe zużycie paliwa z tym, że ja oprócz powyższych części miałem robiony remont głowicy. Co prawda przez tydzień czasu przejechałem dopiero 300 km głównie po mieście ale na fis zauważyłem zwiększone spalanie o ok 1,5-2 l w stosunku do tego co było wcześniej. ---------- Post dopisany at 12:25 ---------- Poprzedni post napisany at 12:22 ---------- Ps. Pablo miałeś rację co do tego, że wyrzucanie płynu to uszczelka pod głowicą, a dokładnie to chyba chodziło o odkształcenie się głowicy bo uszczelka na pierwszy rzut oka nie była walnięta
piotrekvka Opublikowano 2 Września 2012 Autor Opublikowano 2 Września 2012 Ja po wymianie szklanek, panewek itp miałem przez kilka dni większe spalanie po 3 dniach wszystko wróciło do normy. Ps ja dałem ori części. ile daleś za oryginał . mam też pytanie czemu te części tak szybko padają najpierw zmieniłem same szklany bez wałka padły po 30 tyś teraz nowy wałek i szklany zobaczymy olej castrol 5w30 co 10 tys wymiana
Rekomendowane odpowiedzi