Toma Opublikowano 29 Maja 2008 Opublikowano 29 Maja 2008 zamontowałem gaz sekwencja po przejechaniu 150km "check engine" pokazaly sie błędy , skasowałem i po kolejnych 150-200km znowu "check engine" oto co pisze VAG: 16825 - Evap Emission Control Sys: Incorrect Flow 35-10 - - - Sporadyczny! 16684 - Wykryto wypadanie zaplonu -np: roznica cisnien 35-10 - - - Sporadyczny! 16686 - Wypadanie zaplonu w 2 cylindrze 35-10 - - - Sporadyczny! 17538 - Fuel Trim: Bank 2 (Mult): System too Lean 35-10 - - - Sporadyczny! 17538 - Fuel Trim: Bank 2 (Mult): System too Lean 35-10 - - - Sporadyczny! 17585 - O2S Correction Behind Catalyst: B2: Limit Reached 35-00 - - 18010 - Akumulator 35-10 - - - Sporadyczny! 16891 - Idle Control System: RPM too High 35-10 - - - Sporadyczny! może ktoś to przetłumaczyć , czy związane jest to z gazem?
mateogda Opublikowano 29 Maja 2008 Opublikowano 29 Maja 2008 czy związane jest to z gazem? Może ale nie musi, błędy strojenia mieszanki mogą być powodem nieprawidłowej regulacji instalacji. Z powodu zbyt ubogiej mieszanki może też wypadać zpłon. Należało by zacząć od dokładnej regulacji instalacji i niewierz w to, że da się to zrobić na postoju.
mrdadi Opublikowano 31 Maja 2008 Opublikowano 31 Maja 2008 jedź do gaziarzy którzy montowali i niech to zrobią porządnie... ps. adaptacja gazu w mojej V6 robi się na biegu jałowym wszystko elegancko śmiga (instalacja SGI2)
Toma Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2008 to na pewno związane z gazem bo skasowałem błędy i dałem ognia na benzynie traskę z 80km non stop dep i nic ,jak tylko odpaliłem gaz i kręce 5tys obrotów to zaraz mruga check a później się już pali na stałe. Dzięki , jadę do gazowników.
miczek.mk Opublikowano 1 Czerwca 2008 Opublikowano 1 Czerwca 2008 to na pewno związane z gazem bo skasowałem błędy i dałem ognia na benzynie traskę z 80km non stop dep i nic ,jak tylko odpaliłem gaz i kręce 5tys obrotów to zaraz mruga check a później się już pali na stałe. Dzięki , jadę do gazowników. Jaką masz instalkę? Daj znać kolego, czy gazerzy sobie poradzili.
Toma Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2008 instalacja to stag 300 gazownicy poradzili mi wymianę przewodów i świec , świece NGK dzisiaj wymieniłem, przewody niestety nie pasowały , kasuje błędy może chodziło o świece były jeszcze fabryczne i w złym stanie. Jak przejadę z 300km dam znać czy pomogło. Po wymianie świec już samo sie nie zapala ale mruga nadal przy kickdownie 11-06 wymieniłem przewody na ngk , gaziarze zrobili mi że nie znika już benzyna z baku przy jeździe na gazie ,niestety wypadanie zapłonu pojawiło sie ponownie , czuć je nawet po pracy silnika jest gorzej niż było. Swiece i przewody koszt ok 400zł i coraz gorzej . Pier.... Gaz następna A4 w TDI.
Rekomendowane odpowiedzi