Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

+ 12 po stacyjce w komorze silnika dla swiatel dziennych?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie moze ktos czy w B6 jest + 12 po stacyjce w komorze silnika? Chcialem wywalic halogeny i w ich miejsce wrzucic okragle dzienne...Pytanie czy w miare prosty sposob bez ciagniecia kabli do srodka da sie to polaczyc. Z tego co sie orientowalem to sa 3 kabelki:

1. masa wiadomo.

2. wylacznik dziennych pod pozycje z lampy planuje

3. Plus po stacyjce myslalem o alternatorze....Tylko nie mam miernika aby sprawdzic wtyczke od alternatora aby sprawdzic na ktorym przewodzie bedzie + 12, montowal juz ktos w ten sposob?

Prosze o wskazowki,

Pozdr

Opublikowano
  • Autor

Tak o czyms takim mysle jak w tym poscie:

B6/B7 A4/S4: CityLight with Fog Mod

Tylko nie kumam jak on to zrobil... Myslalem ze da rade bez dobierania sie do srodka auta. Wie ktos moze gdzie moze byc ten + 12 po stacyjce w komorze silnika?

Ewentualnei w ktorym miejscu i w jaki sposob sie przebic przez sciane grodzeniiowa do bezpiecznikow

Opublikowano
Tak o czyms takim mysle jak w tym poscie:

B6/B7 A4/S4: CityLight with Fog Mod

Tylko nie kumam jak on to zrobil...

We włączniku świateł odciął kabelek od styku nr 2 i połączył styk 2 ze stykiem 1.

Opublikowano
  • Autor

W sumie nie o to mi chodzi, bo tu swiatla siweca na stale bez mijania, po wlaczeniu mijania rowniez. Ja chce to zrobic zgodnie z przepisami, czyli montaz dziennych z homologacja, po przekreceniu stacyjki wlaczaja sie dzienne, po wlaczeniu pozycji, wylaczaja sie dzienne.

Opublikowano

Pierwsze co dyskwalifikuje tą przeróbkę to to, że świecą też pozycyjne. Jest to niezgodne z polskimi przepisami.

Poza tym, można ten sam efekt uzyskać odpowiednio kodując mce ( jako kraj wybrać Canada ). Sprawdziłem - halogeny zapalają się po przekręceniu stacyjki i gasną po włączeniu świateł mijania ( powinny po włączeniu postojowych ).

Opublikowano
  • Autor

Za szybko zmodyfikowalem swoj wpis, w sumie mozna pokombinowac z tym kodowaniem... Chyba nie koniecznie musza sie wylaczyc na pozycjach, a napewno musza sie wylaczyc na mijania... Mozesz podac to kodowanie co i jak zmienic? Tak bym sobie podpial dzienne tylko pod instalacje halogenow.

09 -Elec. Ctrl. Mod. K1 - KWP1281

dla 000XY

X = 1 dla reflektory ksenonowe,

X = 0 do tradycyjnych halogenów.

Kraj DRLs: mgieł w / o mijania:

Y = 1 RDW (Reszta Świata) Nie Tak

Y = 2 NDL (Holandia) Tak Tak

Y = 3 USA No No

Y = 4 KAN (Kanada) Tak Tak

Y = 5 DAN (Dania?) Tak Tak

Y = SON 6 (inne?) Tak Tak

?

Mozesz opisac jak to dokladnie zrobiles? I czy to zrobie Vag'iem 3.11?

Opublikowano

Tym vagiem to robiłem

Wchodzisz w 09, kodowanie, przepisujesz liczbę, którą tam masz tylko na ostatniej pozycji dajesz 4 zamiast zapewne 1.

Nie pamiętam czy na przedostatniej pozycji też nie dawałem 1.

O ile pamiętam to w adaptacji na kanale 7 można przyciemnić te światła, zakres 51-100%

Zszedłbym do garażu i sprawdził, ale niestety jestem kontuzjowany. Sprawdź sam, raczej niczego nie zepsujesz, wszelkie zmiany zapisuj żeby można było odtworzyć stan pierwotny.

Opublikowano
  • Autor

Wchodze w 09 Cent. Elect. i co dalej?

recode -07? czy adaptation -10? W recode jak wchodze mam software coding 00001 i workshop coding 63351. Ktore mam zmienic? W adaptacji trzeba kanal podac, dla 00 ukazuje mi stored values "---", chyba malo kumaty w tym jestem, mozesz mi powiedziec co zmienic? Ten workshop coding 63351? przedostatnia cyfra powinna byc albo 0 albo 1, u mnie jest 5...czyli software coding na 00014 ??

Opublikowano

tak, recode 07, software coding na 00004 albo 00014 spróbuj.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzilem i u mnie same pozycje tylko sie zapalaja bez halogenow...sprawdzalem na 00004, 00014, 00005 i 00051 i na tych kodowaniach tylko pozycje sa po zaplonie...szkoda. Wiec temat poszukania plusa w komorze silnika nadal aktualny. Napewno juz nie jedna osoba podpinala dzienne na forum, nikt sie nie pochwali jak to zrobil?

Opublikowano

Szukaj we wtyczce na alternatorze.

Opublikowano
  • Autor

Pamietasz moze ktory kabelek? (nie mam miernika) Masz tak podpiete? Nie ma zadnych problemow?

Opublikowano

Nie, ja tam nie podpinałem ( cały montaż sd-2 mam w kabinie ), inni userzy meldowali że tam jest.

Ale bez miernika to ciężko będzie