Gość Trzeniu Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 j.w. Czy RNS-E posiada taką funkcję? Zwykłe palmtopy na których instalowane są mapy (np. auto mapa) umożliwiają taki podgląd. Dzięki za info :th:
lukaszr Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 Nie pamiętam, ale może w trybie serwisowym to jest.
Flyer Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 Czy RNS-E posiada taką funkcję? Zwykłe palmtopy na których instalowane są mapy (np. auto mapa) umożliwiają taki podgląd. Chcesz zweryfikowac swoje licznikowe 250?
AndyN Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 Jest w ukrytych . A jak się tam dostać? =============== Chcesz zweryfikowac swoje licznikowe 250? Zazdrość zżera?
Gość Trzeniu Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 Czy RNS-E posiada taką funkcję? Zwykłe palmtopy na których instalowane są mapy (np. auto mapa) umożliwiają taki podgląd. Chcesz zweryfikowac swoje licznikowe 250? Relatywnie wyjdzie o tyle samo mniej niż z Twoich 230 :th: i popraw się bo podawałem Ci inne cyferki [br]Dopisany: 30 Maj 2008, 12:44 _________________________________________________ Jest w ukrytych . Oniak a jak się tam dostać? :gwizdanie:
poziek Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 Jest to kombinacja 2 przycisków. Najpierw trzeba włączyc navi potem trzymać przycisk lewy a potem prawy nad gałką... Oniak wiel ile sekund trzeba trzymac lewy i potem przełączyc się na prawy....mnie czasami udaje się tam dostać. Z moich obserwacji prędkości w trybie serwisowy (gps) a licznikiem rózni się o 9 km/h. Więcej oczywiscie pokazuje wskazówka niz gps. /poprawka
ono Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 To zależy od opon itd , żeby wejść w ukryte klikasz navi potem trzymasz lewy górny koło rolki około 15 sek potem prawy górny około 5 sek.
AndyN Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 Z moich obserwacji prędkości w trybie serwisowy (gps) a licznikiem rózni się o 9 km/h. Więcej oczywiscie pokazuje wskazówka niz gps. Ale zawsze to jest o 9 km/h więcej? Niezależnie czy ma 100 km/h czy 200km/h na zegarze?
pre_pl Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 Ale zawsze to jest o 9 km/h więcej? oniak napisał, to zależy od opon
AndyN Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 Ale zawsze to jest o 9 km/h więcej? oniak napisał, to zależy od opon To dwie różne rzeczy: przekłamywanie licznika ze względu na większy niż standardowy (zaprogramowany w RNS) obwód opon a przekłamywanie licznika wynikające z jego niedokładności. Pytanie czy zawsze dodaje 9 km/h czy może 9% do prawdziwej (nie "zegarowej") prędkości .... 9% do "zegarowych" 100 km/h to nie to samo co 9% do "zegarowych" 200 km/h Do I make myself clear? (jak mawiał prof Friske )
poziek Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 Ale zawsze to jest o 9 km/h więcej? oniak napisał, to zależy od opon U mnie było 9km/h rożnicy na 16" felach dzisiaj sprawdzę na 18"
kaj82 Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 Z moich obserwacji prędkości w trybie serwisowy (gps) a licznikiem rózni się o 9 km/h. Więcej oczywiscie pokazuje wskazówka niz gps. Ale zawsze to jest o 9 km/h więcej? Niezależnie czy ma 100 km/h czy 200km/h na zegarze? Jak studiowałem na Polibudzie to robilismy różne badania na hamowni, m.in sprawdzanie predkosci licznikowej i faktyczniej, wraz ze wzrostem predkosci rosła różnica we wskazaniach na liczniku i rzeczywiscie.Nie mogę znaleść wydruku z Mahy ale postaram się jutr znaleźć.
Pepin Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 czy z trybu serwisowego trzeba jakoś wyjść do "normalności" ? czy tryb serwisowy działa bez włożonej płytki ?
Tomeks Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 dziala extra :th: swoja droga,mogl by ktos (kto sie zna ) wrzucil opis opcji,ktore tam sa,bo jest ich sporo ( )
ono Opublikowano 31 Maja 2008 Opublikowano 31 Maja 2008 zy z trybu serwisowego trzeba jakoś wyjść do "normalności" ?czy tryb serwisowy działa bez włożonej płytki ? Wychodzisz klikając Return , bez płyty powinno działać , ale jakoś nie sprawdzałem.
Gość Trzeniu Opublikowano 31 Maja 2008 Opublikowano 31 Maja 2008 Panowie , pierwszy test za mną Jako że dziś w KRK jest szał pał na drodze , nie udało mi się sprawdzić przy wyższej prędkości przy licznikowych 100km/h RNS-E pokazało 96km/h
Rekomendowane odpowiedzi