Opublikowano 30 Maja 200818 l j.w. Czy RNS-E posiada taką funkcję? Zwykłe palmtopy na których instalowane są mapy (np. auto mapa) umożliwiają taki podgląd. Dzięki za info :th:
Opublikowano 30 Maja 200818 l Czy RNS-E posiada taką funkcję? Zwykłe palmtopy na których instalowane są mapy (np. auto mapa) umożliwiają taki podgląd. Chcesz zweryfikowac swoje licznikowe 250?
Opublikowano 30 Maja 200818 l Jest w ukrytych . A jak się tam dostać? =============== Chcesz zweryfikowac swoje licznikowe 250? Zazdrość zżera?
Opublikowano 30 Maja 200818 l Czy RNS-E posiada taką funkcję? Zwykłe palmtopy na których instalowane są mapy (np. auto mapa) umożliwiają taki podgląd. Chcesz zweryfikowac swoje licznikowe 250? Relatywnie wyjdzie o tyle samo mniej niż z Twoich 230 :th: i popraw się bo podawałem Ci inne cyferki [br]Dopisany: 30 Maj 2008, 12:44 _________________________________________________ Jest w ukrytych . Oniak a jak się tam dostać? :gwizdanie:
Opublikowano 30 Maja 200818 l Jest to kombinacja 2 przycisków. Najpierw trzeba włączyc navi potem trzymać przycisk lewy a potem prawy nad gałką... Oniak wiel ile sekund trzeba trzymac lewy i potem przełączyc się na prawy....mnie czasami udaje się tam dostać. Z moich obserwacji prędkości w trybie serwisowy (gps) a licznikiem rózni się o 9 km/h. Więcej oczywiscie pokazuje wskazówka niz gps. /poprawka
Opublikowano 30 Maja 200818 l To zależy od opon itd , żeby wejść w ukryte klikasz navi potem trzymasz lewy górny koło rolki około 15 sek potem prawy górny około 5 sek.
Opublikowano 30 Maja 200818 l Z moich obserwacji prędkości w trybie serwisowy (gps) a licznikiem rózni się o 9 km/h. Więcej oczywiscie pokazuje wskazówka niz gps. Ale zawsze to jest o 9 km/h więcej? Niezależnie czy ma 100 km/h czy 200km/h na zegarze?
Opublikowano 30 Maja 200818 l Ale zawsze to jest o 9 km/h więcej? oniak napisał, to zależy od opon To dwie różne rzeczy: przekłamywanie licznika ze względu na większy niż standardowy (zaprogramowany w RNS) obwód opon a przekłamywanie licznika wynikające z jego niedokładności. Pytanie czy zawsze dodaje 9 km/h czy może 9% do prawdziwej (nie "zegarowej") prędkości .... 9% do "zegarowych" 100 km/h to nie to samo co 9% do "zegarowych" 200 km/h Do I make myself clear? (jak mawiał prof Friske )
Opublikowano 30 Maja 200818 l Ale zawsze to jest o 9 km/h więcej? oniak napisał, to zależy od opon U mnie było 9km/h rożnicy na 16" felach dzisiaj sprawdzę na 18"
Opublikowano 30 Maja 200818 l Z moich obserwacji prędkości w trybie serwisowy (gps) a licznikiem rózni się o 9 km/h. Więcej oczywiscie pokazuje wskazówka niz gps. Ale zawsze to jest o 9 km/h więcej? Niezależnie czy ma 100 km/h czy 200km/h na zegarze? Jak studiowałem na Polibudzie to robilismy różne badania na hamowni, m.in sprawdzanie predkosci licznikowej i faktyczniej, wraz ze wzrostem predkosci rosła różnica we wskazaniach na liczniku i rzeczywiscie.Nie mogę znaleść wydruku z Mahy ale postaram się jutr znaleźć.
Opublikowano 30 Maja 200818 l czy z trybu serwisowego trzeba jakoś wyjść do "normalności" ? czy tryb serwisowy działa bez włożonej płytki ?
Opublikowano 30 Maja 200818 l dziala extra :th: swoja droga,mogl by ktos (kto sie zna ) wrzucil opis opcji,ktore tam sa,bo jest ich sporo ( )
Opublikowano 31 Maja 200818 l zy z trybu serwisowego trzeba jakoś wyjść do "normalności" ?czy tryb serwisowy działa bez włożonej płytki ? Wychodzisz klikając Return , bez płyty powinno działać , ale jakoś nie sprawdzałem.
Opublikowano 31 Maja 200818 l Panowie , pierwszy test za mną Jako że dziś w KRK jest szał pał na drodze , nie udało mi się sprawdzić przy wyższej prędkości przy licznikowych 100km/h RNS-E pokazało 96km/h